Realme Huawei'nin ürün stratejisini kopyalıyor - Haberler - indir.com

Realme Huawei'nin ürün stratejisini kopyalıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-24 13:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Realme, yeni ürün stratejisini duyurdu fakat firmanın ortaya koymuş olduğu planın geçtiğimiz yıl farklı bir Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin stratejisine bir hayli benziyor olması, hem alay konusu oldu hem de tartışma konusu oldu.

Mayıs 2018 yılında Oppo Electronics Başkan Yardımcısı Sky Li tarafından kurulan Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Realme, bütçe dostu modelleri ile pazar payını kısa zamanda hatrı sayılır bir biçimde artırmayı başarmıştı. 

Yeni realme X3 GeekBench skoru ile şaşırttıYeni realme X3 GeekBench skoru ile şaşırttı

BBK Electronics şemsiyesi altında faaliyet gösteren marka, bugün yeni bir ürün stratejisi duyurdu fakat Realme'nin stratejisi, ilginç bir biçimde geçen yıl farklı bir Çinli akıllı telefon üreticisi tarafından ortaya konulan ürün stratejisine son derece benzer görünüyor.

Huawei'in geçtiğimiz sene tanıttığı 1 + 8 + N ürün stratejisi

Shenzhen merkezli şirket, yeni ürün stratejisini bir akıllı telefon, dört kategoride loT ve ürünü ve yaklayan loT ve yaşam tarzı ürünlerini simgeleyen  1 + 4 + N ('N', new (yeni) anlamına geliyor) olarak açıkladı. Eğer bu ifade size tanıdık geliyorsa, hafızanız sizi yanıltmıyor.

Son açıklanan veriler ile dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumuna yükselen Huawei, geçtiğimiz sene 1 + 8 + N şeklinde yeni bir ürün stratejisi açıklamıştı. Benzerlik, yalnızca stratejinin yapısında kendini göstermiyor. Realme, yeni stratejisinin tanıtım grafiğinde dahi Huawei ile benzer bir tasarım ortaya koydu.

Realme'nin bugün lanse ettiği 1 + 4 + N ürün stratejisi

Bununla birlikte Apple, Huawei, OnePlus, Samsung ve Xiaomi gibi birçok marka, cihazları birbirine bağlayan ekosistem temelli bir ürün stratejisi halihazırda benimseniyor. Fakat markaların göstere göstere birbirlerinin stratejisini ve adlandırmasını kopyala-yapıştır yapması, her zaman rastlanan bir olay değil.

Elbette bu benzerlik, Realme'nin kendi ürün stratejisini diğer markalardan farklı fikirler üzerine inşa etmediğini göstermez. Nitekim şirket, özellikle Çin ve Hindistan'daki pazar payını istikrarlı bir biçimde artırmaya devam ediyor. Bu da farklı ve özgün bir şeyler yaptığının bir göstergesi durumunda.

Dünyadaki en büyük yedi akıllı telefon markasından biri olan Realme, 2020’nin ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 157 satış büyümesi göstermişti. Aynı dönemde Türkiye’de de yüzde 40 büyüme kaydeden Çinli marka, Mayıs 2020 verilerine göre dünya genelinde 35 milyon kullanıcıya sahip.


Huawei ve Xiaomi gelecekte UTG teknolojisini kullanabilirHuawei ve Xiaomi gelecekte UTG teknolojisini kullanabilir

PAYLAŞ