Realme GT modeli Antutu tarafından engellendi - Haberler - indir.com

Realme GT modeli Antutu tarafından engellendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-18 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

AnTuTu ekibi tarafından yapılan incelemelerde benchmark testleri sırasında sistemin bazı şüpheli hareketler ile puana olmadığını ortaya çıkarınca realme GT 5G modelini 3 aylığına yasakladı.

Oppo'nun alt markası olarak kurulan Realme, oyuncular için geliştirmiş olduğu amiral gemisi realme GT 5G daha ilk haftasında AnTuTu platformundan yasak yedi. Geliştirici ekip telefonda şüpheli aktiviteler tespit edildiğini dile getiriyor.

Realme 8 Pro'nun bazı özellikleri ortaya çıktıRealme 8 Pro'nun bazı özellikleri ortaya çıktı

realme GT 5G hileye mi başvurdu?

realme GT 5G modeli piyasada yerini almadan önce başkan yardımcısı Xu Qi Chase cihazın AnTuTu üzerinde 770 bin puan skorunuaktarmıştı. En iyi durumda bile 735 bin puana çıkabilen Snapdragon 888 yonga setinin bu cihazda nasıl sıçrama yapabildiği AnTuTu ekibinin tuhafına gitti ve telefonu satın alarak test etmeye karar verdiler. Piyasada yerini alır almaz 12GB RAM ve 256GB depolama seçeneğini satın alan ekip tarafından yapılan araştırmalarda bazı şüpheli hareketlere denk gelindi. Yapılan hilelerden ilki çoklu çekirdek testlerinde sistemin görevleri sadece performans çekirdeklerine yönlendirmesi ve skora etki etmesidir. İkincisi ise arayüz testleri sırasında sistemin JPG açılışına çok az işlem gücü ayırması ve ardından ise bozuk görüntülerin ortaya çıkmasıdır. JPG açılış süreci kullanıcıların görüntüleyemediği bir durum olduğu için de bu bazı bozuk görüntüler anında fark edilmiyor. 

AnTuTu ekibi tarafından tespit edilen sıkıntıların ardından realme GT modelini 3 aylık süre ile testlerden men etmiş. Yaşanılan sorunlar ortadan kaldırıldığında yeniden testlere girebilecek fakat bu süre içerisinde eğer problem giderilmezse telefonun sınırsız olarak testlere girememesi söz konusu olabilir. realme ekibi AnTuTu ile yakın temasta olduklarını da dile getirdi.


Realme GT 5G 10 saniyede 66 binden fazla sattıRealme GT 5G 10 saniyede 66 binden fazla sattı
Realme C25 Geekbench’de görüntülendiRealme C25 Geekbench’de görüntülendi
Realme GT Neo TENAA'da listelendiRealme GT Neo TENAA'da listelendi

PAYLAŞ