Realme GT 5G 10 saniyede 66 binden fazla sattı - Haberler - indir.com

Realme GT 5G 10 saniyede 66 binden fazla sattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-11 16:31:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz hafta içerisinde duyurusu yapılan Realme GT 5G Çin'de ilk kez satışa çıktı. Bu akıllı cihazın özelliklerine oranla ideal fiyat etiketiyle beğeni kazanan amiral gemisi akıllı cep telefonu satış rekorlarıyla adından söz ettirdi. Saniyeler içerisinde on binlerce satan cihaz şirkete daha şimdiden milyonlarca dolar kazandırmayı başarmıştır. 

Sunulması beklenen bu akıllı cep telefon bugün Çin'deki çevrimiçi perakende satış platformlarında listelenmeye başladı. GT 5G'nin düşük özellikli seçeneği  8GB RAM + 128GB depolama sürümüyle 445 dolardan kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bu diğer seçenek olan 12GB RAM + 256 GB depolama seçeneğiyse 522 dolar fiyat etiketiyle kullanıcıların beğenisine sunuldu. Konuyla ilgili olarak gelen raporlara Realme'nin beklenen çok daha fazla satış gerçekleştireceği dile getirildi. 

Realme GT 5G'nin ne zaman çıkacağı belli olduRealme GT 5G'nin ne zaman çıkacağı belli oldu

Realme GT 5G çıkar çıkmaz 66 binden fazla satış yaptı

Sayışa sunulan ilk güne özel Realme cihazlarını indirimli bir şekilde kullanıcıların pazarına sundu. Temel model 445 dolar yerine 430 dolar fiyat etiketiyle listelenirken; daha yüksek özelliklere sahip olan bu cihaz ise 522 dolar fiyatı yerine 507 dolara sunuldu. Mavi, gümüş ve altın/siyah vegan seçenekleriyle kullanıcılar bu şık telefonu satın almak için adeta sıraya girdi. 

Realme GT 5G giriş modeli 35 bin 727 adet satış sağlandı. Üst model ise 30 bin 312 birim satılmayı başardı. Yaklaşık olarak 10 saniye gibi kısa bir süre içerisinde şirket 100 milyon Yuan gelir elde edildi. Realme bu satış rakamlarını da doğruladı. Daha net bir şekilde anlatmak gerekirse bu rakam yaklaşık olarak 15 milyon 359 bin 570 dolara tekabül etmektedir. Güncel kur oranına göre bu rakamların ülkemiz içerisinde karşılığı ise 117 milyon Türk Lirası'ndan fazla.

Realme GT 5G teknik özellikleri

6,43 inç Super AMOLED ekran üzerinde kurulan Realme GT 5G, full HD+ çözünürlüğüne sahiptir. Söz konusu bu cihazda 16 megapiksel selfie kamerası yer alırken, arkada yer alan üçlü kamera sistemi de kullanıcılara eşsiz bir deneyim sağlar. 64 megapiksel birincil kamera ise beraber cihazda8 megapiksellik geniş açılı lens yer alıyor. Bunlara ek olarak 2 megapiksellik makro lens ile kurulum tamamlamakta.

8GB ya da 12GB LPDDR5 RAM ve 128GB ya da 256GB UFS 3.1 dahili depolama alanı kullanıcıların beğenisine sunuldu. Kutusundan Android 11 işletim sistemiyle çıkan GT 5G, Realme UI 2.0 kullanıcı arayüzünü desteklemekte. 4,500 mAh pil kapasitesine sahip cihazda 65W hızlı şarj desteği kullanılıyor. Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 888 yonga setinden güç alan bu cihaz hem tasarım hem de özellikleriyle eşsiz bir kullanım deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Başarılı isim Realme, şu an için bu akıllı cihazın ne zaman dünyadaki tüm kullanıcılarına sunacağı ise henüz belirlenmedi. Fakat Çin'deki heyecan verici bu satışlar durulmaya başlandığında şirketin konuyla ilgili olarak duyuru yapması da beklenenler arasındadır. 

 


Realme GT 5G basın görseli ortaya açıktıRealme GT 5G basın görseli ortaya açıktı
Resmi olarak tanıtılan Realme GT 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Realme GT 5G özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ