Realme C21’in özellikleri belli oldu - Haberler - indir.com

Realme C21’in özellikleri belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-03 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasında son zamanlarda sık sık adından söz ettiren başarılı şirket Realme, özellikle fiyat performans odaklı akıllı cep telefonlarıyla dikkatleri üzerine toplar. Şirket geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde C20 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu akıllı cep telefonun devam niteliğinde olan Realme C21 ise Mart ayında kullanıcıların beğenisine sunulacak. Şirketin Malezya departmanının eline gelen bu akıllı cep telefon Facebook'ta ortaya çıktı. Söz konusu bu paylaşımda telefonun tasarımı ve özellikleri net bir şekilde belli oluyor. 

Realme C21 teknik özellikleri belli oldu

Realme C21, 6.5 inç HD+ bir ekran üzerine kurulu olup tasarım açısından son derece güçlü özellikler sunuyor. Göründüğü üzere giriş seviyesinde konumlandırılan model, artık bir standart haline gelmeye başlayan yüksek yenileme hızına sahip değildir. İşlemci kısmında geldiğimizde ise cihaz gücünü MediaTek Helio G35′ten alıyor. Bu işlemci daha önce Xiaomi Redmi 9C, Poco C3 ve LG W41 gibi modellerde kullanılmıştı. 

Realme, X50 5G’nin özellikleri ve tanıtım tarihi açıklandıRealme, X50 5G’nin özellikleri ve tanıtım tarihi açıklandı

C21, 4 GB RAM ve 64 GB depolama seçenekleriyle kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Konuyla ilgili olarak paylaşılan bilgilere baktığımıza telefonun MIUI ile geleceği bildirildi. Fakat bu bir hatadır. Telefon diğer tüm Tealme modelleriyle beraber aynı işletim sistemine sahiptir. Söz konusu bu akıllı cep telefonda 5000 mAh boyutunda oldukça büyük bir batarya yer alıyor. Fakat 10W ile şarj olan batarya, şarj dolum süresinin uzun olduğu anlamına geliyor. Üçlü kamera dizilimine sahip olan bu telefonda; 12 megapiksel ana kamera, 2 megapiksel monokrom ve 2 megapiksel makro kamera. Telefonun özçekim kamerası ise 5 megapiksel özelliğine sahip kameralar yer alıyor.

Telefonun tasarımı ve fiyatı 

Realme C21, alışık olunan bir tasarıma sahiptir. Ön kısmında ince çerçeveler yer alan bu telefon, su damlası şeklinde çentiğe sahiptir. Cihazın arka kısmında ise kare şeklinde hazırlanmış bir çıkıntı bulunuyor. Bir süre o noktada görülmeyen parmak izi okuyucu da mevcuttur. İkili sim kart girişine sahip olan C21, bir adet microSD kart girişine sahiptir. Düşük kapasite durumundan endişe duyan kişiler içi memnun edici olacak. Ne yazık ki cihazda iki adet renk seçenekleri vardır. Bunlar mavi ve siyahtır. Cihazın 155-200 dolar arasında satılması bekleniyor, fakat bu rakam resmi bir kaynağa dayanmıyor.


Tanıtımı yapılan Realme C17 özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Realme C17 özellikleri ve fiyatı
realme, Buds Air Neo ve Watch ile Türkiye’de göründürealme, Buds Air Neo ve Watch ile Türkiye’de göründü
Resmi olarak tanıtılan Realme C14 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Realme C14 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ