Realme C21 özellikleri ve fiyatı belli oldu - Haberler - indir.com

Realme C21 özellikleri ve fiyatı belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-05 14:31:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Realme, C21 adlı giriş seviyesinde özelliklere sahip cihazını tanıttı. Etiket fiyatı kabul edilebilir düzeyde olsa da teknik özellikleri açısından pek de beğenilmeyen bu cihaz, düşük bütçeli tüketiciler tarafından tercih edilebilir gibi görünüyor. 

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Realme, Malezya'da gerçekleşen bir etkinlikte giriş seviyesi yeni akıllı cep telefonu C21'in duyurusu yapıldı. Fiyatıyla herkesin yüzünü güldüren ancak teknik özellikleriyle de bir o kadar hayal kırıklığı yaşatan bu cihaz bütçesi ciddi anlamda düşük olan tüketiciler için tercih edilebilir gibi gözüküyor. Realme C21'in 6,5 inç büyüklüğünde LCD ekran üzerine kurulan bu cihaz HD+ çözünürlük özelliğine sahip sahiptir. Bununla beraber ekran gözde oranı ise yüzde 89,5 şeklinde hazırlanan C21'in ekranı TUV Rheinland sertifikasına sahiptir. Cihazda yer alan çentik ise 5 MP çözünürlük özelliğine sahip ön kamera da bulunuyor. Parmak izi okuyucu sensör ise cihazın arka kasasına monte edilmiş şekilde tasarlanmıştır. 

Realme GT 5G basın görseli ortaya açıktıRealme GT 5G basın görseli ortaya açıktı

Realme C21'in tasarım detayları

Realme C21, MediaTek Helio G35 işlemci sisteminden güç alırken cihaz aynı zamanda 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanıyla kombine edilmiştir. Realme C21, Android 10 ile performan sergileyen Realme UI'ye sahiptir. Cihazın 5.000 mAh kapasiteli bataryası ise standart 10 watt şarj imkanıyla beraber gelir. Bu arada ise Realme C21'in 3,5 mm'lik kulaklık girişi de yer alıyor.

Cihazın arka kısmında, kare şeklinde tasarlanmış bir alana yerleştirilmiş olan ikili kamera kurulumu vardır. Bu kamera kurumunda ise 13 MP ana kamera ve 2 MP de özelliği açıklanmayan bir kamera daha yer alıyor. 

Realme C21 teknik özellikleri

Ekran: 6,5 inç büyüklüğünde HD+ (720 x 1600 piksel), LCD

İşlemci: MediaTek Helio G65

RAM: 3 GB

Depolama: 32 GB

Ön Kamera: 5 MP

Arka Kamera: 13 MP + 2 MP

Batarya: 5.000 mAh

İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı Realme UI

Malezya pazarında boy gösteren Realme C21, mavi ve siyah olmak üzere iki renk alternatifiyle beraber satışa sunuluyor. Cihazın fiyatı ise 120 dolar olarak açıklandı. Cihaz hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


Resmi olarak tanıtılan Realme Narzo 30 Pro özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Realme Narzo 30 Pro özellikleri ve fiyatı
Realme Buds Air 2 tanıtıldıRealme Buds Air 2 tanıtıldı
Realme yeni oyuncu aksesuarlarını tanıttıRealme yeni oyuncu aksesuarlarını tanıttı

PAYLAŞ