realme C serisinin satışı hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

realme C serisinin satışı hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-24 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bu yılın başında dünya genelinde 10 milyon satışı aştığı duyurulan realme C serisinin beş aylık süre sonunda ise toplam olarak satışının 13 milyon seviyelerine yükseldiği açıklandı. Yeni realme C11 modelinin ise 30 Haziran’da piyasaya çıkması bekleniyor. Çin merkezli telefon üreticisi realme, bu yılın başında sunmuş olduğu C serisi modeli ile dünya genelinde 10.2 milyonun üzerinde satış yapmayı başardığını belirtmişti. Realme Malezya’nın Facebook’tan yaptığı duyuruya göre ise beş ay sonrasında bu sayı 13 milyon seviyesine ulaştı. V serisinde yakalamış olduğu bu başarıyı sürdürmek isteyen realme, 30 Haziran’da yeni akıllı telefonu realme C11’in piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni cihazın ise MediaTek Helio G35 SoC ile çalışan dünyanın ilk akıllı telefonu olacağı ifade ediliyor.

Realme C serisinin dünyadaki satış oranları açıklandı

Realme X3'ün basın görselleri yayımlandıRealme X3'ün basın görselleri yayımlandı

Yeni modellerden olacak olan realme C11’in özelliklerine bakacak olursak bütçe dostu olarak gelecek olan bu modelin Redmi 9A ve 9C modellerine cevap olması bekleniyor. Redmi 9C’nin ise MediaTek Helio G35 SoC ile çalışacağı ifade ediliyor. Şu zamana kadar öğrenilenlere göre realme C11’de yağmur damlası çentik tasarımına sahip 6.7 inç büyüklüğünde bir ekran göreceğiz. Arka yüzeyde sol üst köşede ikili kamera dizilimi ile LED flaş yer alması bekleniyor. Söylentilere göre ise ana kameranın 13 megapiksel sensöre ve 2 megapiksel ikinci kameraya sahip olması bekleniyor.

Diğer C serisi modellerde olduğu gibi realme C11 modelinde de büyük bir batarya bulunacak. Batarya boyutu 5000 mAh olacak olan bu telefon 10W şarj desteğine sahip olacak. Fiyatlar noktasında realme C11’in realme C3’ten daha ucuz olarak gelmesi bekleniyor. Realme 3’ün Hindistan çıkış fiyatı ise 100 dolar olmuştu. Arkası plastik olacak olan Realme C11’in yeşil ve siyah olarak iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Ram ve depolama seçenekleri hakkında bilgi yer almayan model Android 10 ile beraber gelecek ve realme UI arayüzüne sahip olacak. Daha önce realme C11’in NBTC sertifikası sayfasında, EEC sertifikası sayfasında ve TKDN’de görülmesiyle cihazın Asya pazarını büyük bölümünü hedeflediği düşünülüyor.


Realme C12 özellikleri sızdırıldıRealme C12 özellikleri sızdırıldı
Yeni realme X3 GeekBench skoru ile şaşırttıYeni realme X3 GeekBench skoru ile şaşırttı

PAYLAŞ