Re-Pie Arvis Games’e 4.2 milyon lira yatırım yaptı - Haberler - indir.com

Re-Pie Arvis Games’e 4.2 milyon lira yatırım yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-02 09:23:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Re-Pie oyun sektörüne yönelik önemli bir yatırıma imza attı. Şirket, Arvis Games’e 4.2 milyon liralık yatırımı ile sektörde dikkat çekti.

Re-Pie tarafından geçtiğimiz dönemlerde kurulan “Birinci Karma Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu” tarafından Arvis Games için yatırım yapıldı. 4.2 milyon liralık yatırım ile sektörde dikkat çeken Re-Pie,  Türkiye’nin faaliyet izni almış ilk alternatif yatırım fonu olarak biliniyor. Yeni yatırım ile birlikte 3,6 milyar liralık bir portföy hacmine ulaşan Re-Pie, teknoloji alanındaki yatırımlarına devam edecek. Bugüne kadar büyüme potansiyeli bulunan şirketleri tercih eden fon, yeni yatırımlarla birlikte toplam 20 şirketi destekleyecek.

“Çok Daha Güçlü Oyunlar Çıkarmayı Hedefliyoruz”

Yeni yatırım ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Arvis Games Kurucu Ortağı ve CMO’su Simon Karataş, “İnteraktif yapıları nedeniyle oyunlar çağımızın en etkili medya araçları. Biz inovatif oyun tasarımı, derin hikâye ve güçlü sanatımız ile kullanıcılarımıza başka hiçbir araç ile deneyimleyemeyecekleri tecrübeler yaşatmayı amaçlıyoruz. Re-Pie’ın desteği ile hızımızı artırıp yakın gelecekte çok daha güçlü oyun çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Karataş’ın açıklamalarının ardından Arvis Games Kurucu Ortağı ve oyun tasarımcısı Atakan Cankorur ise “Amacımız yaptığımız oyunlarla kişilerin geçirdikleri zamanları unutulmaz anılara çevirmek. Oyunların bu potansiyeline inanan ve yeteneklerini benzersiz deneyimler yaratmak için kullanmak isteyen herkesi aramızda görmek istiyoruz” diyerek yeni yatırımlardan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

Arvis Games, 2019 yılında kurulan bir şirket olarak dikkat çekerken,  kurucuları arasında Atakan Cankorur, Simon Karataş ve Tuna Pamir bulunuyor. İstanbul’daki merkez yönetimin yanı sıra Kanada’da faaliyet gösteren şirket,  mobil ve bilgisayar oyunlarına odaklanıyor. Şirketin piyasaya sunduğu ilk oyunlardan birisi ise Board Royale. Mevcut oyun ile 200 bin dolarlık bir gelir elde eden şirket,  oyunu ile Türkiye’nin dışında pek çok Avrupa ülkesinde önemli bir başarıya imza atmıştı.

 





PAYLAŞ