Rap sanatçısı Eminem Spotify'a dava açtı - Haberler - indir.com

Rap sanatçısı Eminem Spotify'a dava açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-23 16:58:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Ünlü rap sanatçısı Eminem müzik uygulaması Spotify’a dava açtı! Kendisine ait olan yüzlerce şarkı için telif hakkı ihlal ettiği iddia edilen Eight Mile Style, Spotify ile davalık oldu. Eminem yayıncısı olduğu Eight Mile Style, çarşamba günü Nashville'deki mahkemede açılan davada Spotify'ın bünyesindeki  250 şarkıyı yasadışı bir yolla kullandığını iddia etti.

Rap dünyasının ünlü ismi Marshall Mathers, ya da bilinen ismiyle Eminem’in Spotify’da 28 milyon takipçisi bulunuyor. Ünlü rap sanatçısı tüm zamanların en çok albümü satan ünvanını elinde bulunduruyor. Grammy ödüllü Amerikalı rapçi, aylık 32 milyon dinleyici ile dünyada dünyada 36. basamakta yer alıyor.

iPhone'da Spotify sesli yönetilebilecek!iPhone'da Spotify sesli yönetilebilecek!

Çıkan haberlere göre Eight Mile Style, Spotify'da bulunan Eminem’in şarkılarını lisanslamadığı ve eserlerinin milyarlarca kez dinlenmesine rağmen kendilerine ödeme yapmadığını söylüyor. Bunların yanı sıra Eminem'in bu dava ilk telif hakkı davası değil.  Wellington Yüksek Mahkemesi, Ulusal Partiye karşı karar vererek, telif hakkı ihlali için 600.000 dolardan fazla ödeme yapmalarını istemişti. Geçtiğimiz yıl spotify Wixen Music Publishing şirketi ile 1,6 milyar dolarlık bir telif hakkı davasıyla karşılaşmıştı.

Davada, Neil Young'dan Zach de la Rocha'ya, The Doors'dan Weezer'a kadar birçok ünlü sanatçının şarkı haklarını elinde bulunduran Wixen, Spotify’ın binlerce şarkıyı lisans ücreti vermeden kullandığını iddia etmişti. 


İlgili uygulamalar
Spotify'a çocuk koruması geliyorSpotify'a çocuk koruması geliyor
Spotify dizi oluyorSpotify dizi oluyor

PAYLAŞ