Ramazan Ayına Özel Mobil Uygulamalar - Haberler - indir.com

Ramazan Ayına Özel Mobil Uygulamalar

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala, farklı amaçlar için kullanabileceğiniz Ramazan ayı için en iyi mobil uygulamaları sizler için bir araya getirdik.

Ramazan ayına özel olarak geliştirilen bu uygulamalar sayesinde ülkemizdeki ve tüm dünya ülkelerindeki imsakiye bilgilerine, oruç hakkında genel bilgilere, hadis-i şeriflere, zekat ve fitre bilgilerine, namaz bilgilerine ve lezzetli iftar yemekleri tariflerine istediğiniz zaman mobil cihazlarınız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Namaz Vakti (Android / iPhone / iPad)

Namaz Vakti

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından resmi olarak yayınlanmış olan Namaz Vakti uygulaması sayesinde, dünyanın neresinde olursanız olun seçtiğiniz şehirlerdeki namaz vaktine ulaşabilirsiniz.

Uygulamada bulunan kıble pusulasını kullanarak kıblenin yönünü de doğru bir şekilde tespit edebilmenizi sağlayan uygulama ayrıca Ezan'ı sesli olarak dinlemenize de imkan tanıyor.

Namaz Rehberi (Android / iPhone / iPad)

Namaz Rehberi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hem Hanefi hem de Şafii mezhebine göre tüm namaz bilgilerine Namaz Rehberi uygulaması sayesinde ulaşabilirsiniz. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz uygulama da abdestin nasıl alındığından mesh bilgilerine, Ayet-i Kerimelerden Hadis-i Şeriflere, Ezan ve Kamet bilgilerine kadar pek çok dini bilgiye erişebilirsiniz.

Ayrıca uygulama içerisinde resimli 5 vakit namaz kılınışı, namaz duaları, namaz terimleri, namaz ile ilgili sıkça sorulan sorular gibi bilgilere de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ramazan Rehberi (Android / iPhone / iPad / Windows 8)

Ramazan Rehberi

Kullanıcıların Ramazan Ayı ile ilgili tüm bilgilere ulaşmalarını sağlaması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geliştirilmiş olan Ramazan Rehberi uygulamasında Türkiye'deki tüm iller dahil olmak üzere dünyadaki bütün şehirler için imsakiye bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Oruç hakkında bilgiler, zekat ve fitre bilgileri, Ramazan hakkında genel dini bilgiler ile Ramazan hakkında yazılmış olan makale, hutbeler ve vaazlara da yine bu uygulama içerisinden ulaşabilirsiniz.

Kur'an-ı Kerim (Android / iPhone / iPad)

Kur'an-ı Kerim

Kur'an-ı Kerim'i mealiyle birlikte okumak isteyen mobil kullanıcılar için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanmış olan Kur'an-ı Kerim uygulaması, kullanıcıların kutsal kitabımızı sure, cüz, ayet ve hatimlere göre okumalarını sağlıyor.

Konulara göre Kur'an-ı Kerim fihristi' ninde yer aldığı uygulamada arama özelliği sayesinde ise istediğiniz sure ya da ayetlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sureler ile ilgili özet bilgileri de içeriğinde bulunduran uygulama ayrıca kaldığınız yerleri unutmamanız için bir de yer imleri yöneticisini sunmaktadır. Uygulama ile istediğiniz Ayet ya da hadisleri e-posta yoluyla arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz.

Günlük Dualar Sesli (Android / iPhone / iPad)

Günlük Dualar Sesli

Ramazan ayı içerisinde ya da normal zamanlarda ihtiyaç duyabileceğiniz tüm duaları sesli olarak dinleme imkanı sunan Günlük Dualar (sesli) uygulaması, Eyüp Beyhan tarafından Türkçe açıklamalarıyla seslendirilmiş pek çok duayı içermektedir.

Besmele, temizlik ile ilgili duaları, evde, yolda veya çalışırken okunacak duaları ve yeme-içme duaları gibi pek çok duaya ulaşabileceğiniz uygulama, ayrıca beğendiğiniz duaları arkadaşlarınız ile paylaşmanıza da imkan tanımaktadır.

Ramazan İftar Yemekleri (Android)

Ramazan İftar Yemekleri

Ramazan İftar Yemekleri uygulaması, birbirinden güzel yemek tariflerini resimli ve malzeme listeleriyle birlikte sunan kullanımı kolay ve ücretsiz bir mobil uygulamadır. Haftalık olarak hazırlanan içeriğiyle her güne özel farklı iftarlık yemek tariflerini bu uygulamada bulabilirsiniz.

Kullanıcıların kendi hazırladıkları yemek tariflerini de göndererek içeriğinde yer veren uygulama İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara ve Gaziantep gibi illere ait iftar vakitlerini de listeliyor.





PAYLAŞ