Ramazan Ayı'na Özel Android ve iOS Uygulamaları - Haberler - indir.com

Ramazan Ayı'na Özel Android ve iOS Uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-17 18:25:34
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Teknolojinin tüm hayatımızı sardığı şu dönemde mübarek Ramazan ayı'nda size yardımcı olacak Android ve iOS uygulamalarını bir araya getirdik. Tamamı ücretsiz olan ve farklı amaçlar için kullanabileceğiniz bu uygulamaları haberimizde bulabilirsiniz.

Ramazan ayına özel olarak geliştirilen bu uygulamalar sayesinde hem ülkemizdeki hem de tüm dünya ülkelerindeki imsakiye bilgilerine akıllı telefonunuz üzerinden ulaşabilir, oruç hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilir, hadis-i şerifleri okuyabilir, zekat ve fitre hakkında bilgi sahibi olabilir ve lezzetli iftar yemekleri tariflerine ulaşabilirsiniz.

Namaz Vakti (Android / iPhone / iPad)

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi Namaz Vakti uygulaması sayesinde, ister Türkiye'de isterseniz dünyanın herhangi bir yerinde olun seçtiğiniz şehirdeki namaz vakitlerini öğrenebilirsiniz.

Namaz Vakti indir

Kabe pusulası özelliğine sahip olan uygulama sayesinde kıble yönünü doğru bir biçimde tespit edebileceğiniz gibi Ezan'ı da vakti geldiğinde sesli olarak dinleyebilirsiniz. Ayrıca Dini günler ve gecelerle ilgili bilgi alabilir ve tarihlerini görebilirsiniz.

Ramazan Rehberi (Android / iPhone / iPad)

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Razaman Ayı'na özel olarak geliştirdiği bu uygulama sayesinde Ramazan ayı ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Uygulamada Türkiye'deki tüm iller ve dünyadaki bütün şehirler için imsakiye bilgileri yer alıyor.

Ramazan Rehberi indir

Ramazan Rehberi uygulamasında Razaman ile ilgili Ayet-i Kerimeler ve Hadis-i Şerifler, Oruç bilgileri, Zekat-Fitre bilgilerinin yanı sıra makaleler, hutbeler ve vaazlar yer alıyor.

Kur'an-ı Kerim (Android / iPhone / iPad)

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i mealiyle birlikte okumak isteyen Android ve iOS kullanıcılarına sunulan uygulama sayesinde Kur'an-ı Kerim'i sure, cüz, ayet ve hatimlere göre okuyabilirsiniz.

Kur'an-ı Kerim indir

Arama özelliğinin yer aldığı uygulama ile dilediğiniz sure ve ayetlere kolaylıkla ulaşabilir, surelerle ilgili özet bilgileri okuyabilir, okuduğunuz yerden daha sonra devam etmek için kaldığınız yerleri yer imleri yöneticisine ekleyebilirsiniz. Ayrıca uygulama ayet ve hadisleri e-posta ile arkadaşlarınızla paylaşmanıza da imkan tanıyor.

Hadis Fihristi (Android / iPhone / iPad)

Çeşitli konu ve sorular hakkında derlenmiş toplam 7300 hadise kolayca ulaşmanızı sağlayan uygulama ile Peygamber efendimizin sahabelerinin hayatları hakkındaki bilgileri de öğrenebilirsiniz.

Hadis Fihristi indir

İnternet bağlantısı olmadan kullanabileceğiniz uygulama üzerinden hadisler arasında arama yapabilir, Peygamber efendimizin hayatını detaylı anlatımlarla öğrenebilir, uygulamadaki yazıları büyütüp, küçültebilirsiniz.

Ramazan Davulu (Android / iPhone / iPad)

Ücretsiz olarak hem Android hem de iOS cihazınızda kullanabileceğiniz uygulama ile cep telefonunuzdan davul çalabilir, alarm sesi olarak davul sesini atayabilirsiniz. Cihazın hareket özelliğine entegre olarak çalışan uygulama, hareket ritmine göre davul çalmaktadır.

Ramazan Davulu indir

Ayrıca uygulama ile telefonunuzu sallayarak davul çalmasını sağlayabilir, sahur vakti ailenizin daha çabuk uyanmasını sağlayabilirsiniz.

Nefis Yemek Tarifleri (Android / iPhone / iPad)

Türkiye'nin en çok okunan yemek tarifi sitesinin resmi uygulaması sayesinde tamamı denenmiş ve fotoğraflanmış yemek tariflerine ulaşabilirsiniz. Uygulama içerisinde sitede yayınlanan en son yemek tariflerini görebilir, kategoriler halinde sıralanmış tarifleri bulabilirsiniz.

Nefis Yemek Tarifleri indir

60 binden fazla fotoğraflı yemek tarifinin yer aldığı uygulamada ayrıca videolu yemek tarifleri, çay saati menüleri gibi bölümlerin yanı sıra kendi tariflerinizi gönderebileceğiniz bir de Tarif Gönder bölümü yer alıyor.

Güncelleniyor......





PAYLAŞ