Ram Üreticileri Fiyatlar Yüzünden Davaya Verildi - Haberler - indir.com

Ram Üreticileri Fiyatlar Yüzünden Davaya Verildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-09 08:40:45
Editör : Can Yiğiterol
Kategori : Donanım

Ram fiyatlarının yıllardır aynı seviyede kaldığı ve bilgisayar bileşenlerinin gün geçtikçe ucuzladığı piyasada Ram fiyatları sürekli sabit kalıyordu. Bu durumu daha önce yine yaşadığımız ancak Samsun'a açılan piyasaya kasıtlı şekilde kısıtlı Ram ve bileşen tedarik'i sağladığı için dava açılmıştı. Dava sonucunda Samsung suçunu kabul etmiş ve yaptığı bu yasal olmayan işlemi sonlandırarak fiyatların düşmesini sağlamıştı. 

Ram fiyatlarını cep telefonları etkilediği yönde bir iddia var iken teknoloji yazarları tarafından bu iddiayı yalanladı. Bilgisayar bileşenleri ile cep telefonu bileşenlerinin birbirine uyuşmaması dolayısı ile fiyatları etkilemediğini açıkladılar. Diğer ülkelere göre ülkemizde fiyatların devamı yükselişte olduğu Ram fiyatları Dolar kuruna göre hareket ediyor. Ülkemizde fiyatlar yeni nesil bir Ram için dudak uçuklatacak seviyeye gelmişken davanın sonuçlanmasını dört göz ile bekliyoruz. 

Hynix, Samsung ve Micron gibi büyük Ram piyasasının %90'ını elinde tutan firmaların aralarında anlaşarak Ram fiyatlarının sabit kalmasını ve yeni bir ram çıksa bile eskisinin fiyatının sabit kalması yolunda çalıştıklarını bunu ise diğer Ram üreticilerine ram bileşenlerini kısıtlı şekilde göndererek yaptıkları iddia edildi. 





PAYLAŞ