Rakip tanımayan Xiaomi Mİ 9 bu ay tanıtılacak - Haberler - indir.com

Rakip tanımayan Xiaomi Mİ 9 bu ay tanıtılacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-18 14:45:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uzun zamandır üzerinde çalışma yürüten Çinli teknoloji firması Xiaomi'nin yeni amiral gemisi Mi 9 bekleyenleri daha fazla merakta bırakmıyor. Son zamanların en popüler akıllı cihazlarını üretmekle dillerden düşmeyen Xiaomi yepyeni telefonu Mi 9'u bu ay içerisinde tanıtacak. Mi 9'un yanı sıra aylardır oldukça popüler bir şekilde gündemde olan Galaxy S10 serisi 20 Şubatta gerçekleşecek olan Unpacked etkinliğinde resmi olarak tanıtılırken aynı gün tanıtıma eşlik eden Xiaımi Mi 9 da olacak. 

Mi 9 şimdiden bekleyenleri mutlu edecek gözüküyor

Çeşitli sızıntıların yaşanmasından dolayı Xiaomi Mi 9'un performansının göz dolduracağını bekleniyor. Xiaomi'nin yepyeni amiral gemisi Mi 9, Qualcomm’un Snapdragon 855 işlemcisi üzerine tasarlanmıştır. Samsung'un amiral gemisi olarak tasarlanan Galaxy S10 başta olmak üzere, son zamanlarda tasarlanan amiral gemi modellerinin bir çoğunda Snapdragon 855, 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve çalışma hızı 2.84 GHz’a kadar yükselen sekiz çekirdekli bir işlemci doğrultusunda tasarlanmıştır. Şubat ayını oldukça zengin geçiren teknoloji firmaları gösterilen ilgiden son derece memnun gözüküyor.

Xiaomi Mi 9 Konsept Tasarım ve Özellikleri Ortaya ÇıktıXiaomi Mi 9 Konsept Tasarım ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi'nin ürün müdürü olan Wang Teng Thomas tarafından Weibo hesabı üzerinden paylaştığı video ile Mi 9'un canlı görüntülerini sunmuştur. Görüntüler Xiaomi hayranlarını son derece mutlu etti. Mi 9'un Snapdragon 855 işlemci üzerine kurulması performans düzeyinin her zamankinden çok daha yüksek olacağının izlenimlerini kesinleştirdi. Mi 9'un donanım kaynaklarının AnTuTu tarafından test edilmesi üzerine 387851 puan aldığını biliyoruz. Cihaz kaliteli donanımı sayesinde aldığı puan ile AnTuTu'nin zirvesinde yer almayı başarıyor. Bunun akabinde daha önce yine Snapdragon 855 işlemcisi doğrultusunda tasarlanan Lenovo Z5 Pro GT dahi performans testinden Mi 9'dan daha düşük bir puan almıştır. 

Mi 9 göz doldurmayı başardı

Gerek tasarımındaki şıklık, gerek donanımsal özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Xiaomi Mi 9 bu ay gerçekleşecek olan Unpacked etkinliğinde tanıtılacak. Mi 9'un arka tasarımının cam olması özgünlüğünü ortaya koyarken aynı zamanda arkada bulunan üç kamera sayesinde harika fotoğraflar çekeceğiniz de şüphesiz. Bu kameralardan ana kamera olan 48 MP, ikincil kamera 18 MP, uzaklık ölçer sensörüne sahip olan kamera ise 8 MP'dir. Akılı cihazınızın ön kısmında ise şık tasarım devam ederken 24 MP'lik bir kamera bulunuyor.

Xiaomi M serisinin devamı olarak karşımıza çıkan Mi 9'da arka kısımda parmak okuyucu sensör bulunmuyor. Bu da ekranda gömülü parmak okuyucu sensöre sahip olması bekleniyor. Afreno 640 grafik işlemcisi ile canlı görseller ile karşı karşıya geleceğimizin izlerini veriyor. 6.4 inç'lik büyük bir ekrana sahip olması da hareket performansını yükselterek işlem kolaylığı yaşamanızı sağlıyor. 128 GB olan Mi 9, 6 ve 8 RAM'li modelleri ile karşımıza çıkacağı düşünülüyor. Gerek görsel tasarımı gerek donanımsal özellikleri ile şimdiden büyük gören Xiaomi'nin amiral gemisi Mi 9, heyecanla piyasada yerini almayı bekliyor.

 


Xiaomi Mi 9'un özellikleri belli oldu! Peki nelerXiaomi Mi 9'un özellikleri belli oldu! Peki neler
Xiaomi Mi 9 nasıl olacak?Xiaomi Mi 9 nasıl olacak?
Xiaomi Mi 9 teknik özellikleri ve fiyatı ortaya çıktıXiaomi Mi 9 teknik özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı

PAYLAŞ