Rainbow Six Siege'e nefret söylemlerine karşılık olarak otomatik ban sistemi getirildi - Haberler - indir.com

Rainbow Six Siege'e nefret söylemlerine karşılık olarak otomatik ban sistemi getirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-18 15:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Oyun

Son birkaç yılda oldukça popüler oyunlardan bir tanesi olan Rainbow Six Siege, nefret söylemi içeren cümlelere kuran kullanıcılarını tespit etmek için başarılı bir yazılım geliştirdi. Geliştirilen yazılım sayesinde kullanıcı şayet ırkçı ya da homofobik bir cümle kullandığı tespit edilirse kullanıcıya 27 dakikalığına ceza veriyor. 27 dakikası dolan oyuncu ilerleyen zaman dilimi içerisinde aynı hataya düşerse bu seferde 2  saatlik bir ceza veriliyor. Git gide artan bu ceza daha sonrasında şayet kullanıcı gene nefret söyleminde bulunan cümleler kurmaya devam ederse oyuncu kalıcı olarak oyundan engellenecek.

Davranış Kuralları ihlal edilmemeli

Birçok oyunda olduğu gibi Ubisoft'un Rainbow Six Siege oyununda da yasadışı, tehlikeli, tehdit edici ya da taciz oluşturan herhangi bir dili ya da içeriği yasaklayan Davranış Kuralları içerisinde ele alınacak. Fakat üzülerek söylüyorum ki bu kurallar çoğu kez kağıt üzerinde kalıyor ve hrhamgi bir yaptırım uygulanmıyor. Bu genel kuralların uygulanmaması sonucunda ise oyun toplulukları içerisinde toksit ismi verilen, etikten uzak, saldırgan ve nefret saçan oyuncu grupları türemiş durumda.

Bu sefer kayıtsız kalınmayacağı vurgulandı

Oyun severlerin geneli toksit adı verilen oyuncu grubundan sıkıldıkları için severek oynadıkları oyunlardan soğumalarına neden oluyor. Daha öncesinden yaptığı bir açıklama ile bu olayın önüne geçeceğini vurgulayan Ubisoft, 'Ekibimiz, bir sohbet filtresi listesine dayanarak oyunda metin sohbetini sansürleyecek otomatik bir sistem oluşturmaya çalışıyor. Bu, saldırgan olarak tanımlanan kelimelerin yerini alacak ve oyunculara dillerinin kabul edilemez olduğu yönünde bir bildirim sunacaktır. Ayrıca, oyuncuların bu filtreyi tetiklemelerinin sayısını izleyeceğiz ve diğer oyuncuların oyun deneyimine kasıtlı olarak olumsuz bir etkisi olan oyuncular için gerekli olan işlemleri yapacağız' şeklinde konuştu.





PAYLAŞ