Radeon RX 6600'ü önümüzdeki ay piyasaya sürülebilir - Haberler - indir.com

Radeon RX 6600'ü önümüzdeki ay piyasaya sürülebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-29 10:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

AMD tarafından geliştirilen bütçe dostu yeni Radeon RX 6600’ün önümüzdeki ay piyasaya sunulabileceği öne sürüldü.

Son dönemlerin dikkat çeken markalarından bir tanesi olan AMD, bütçe odaklı yeni ekran kartı ile önümüzdeki ay itibariyle piyasaya giriş yapmayı hedefliyor. Şirketin yeni modelinde uygun bir performansı bütçe dostu bir fiyat ile sunulacak olması donanımın şimdiden dikkat çekmesini sağladı.

AMD ilk olabilir!

Nvidia henüz masaüstü için RTX 3050 Ti modelini duyurmadı. AMD ise yeni bir giriş seviyesi grafik kartını ilk duyuran şirket olabilmek adına sektördeki en büyük rakibinden önce davranabilir. Bu bakımdan önümüzdeki ay itibariyle yeni modelin piyasaya sunulması, tanıtılması ve uygun fiyatı ile raflarda yerini alması mümkün görünüyor.  Sektördeki fiyatlar göz önüne alındığında, uygun fiyatı ile yeni bir ekran kartının pazarda yer alacak olması, kuşkusuz kullanıcıların ilgisini çekecektir.

Rx6600 XT tanıtılmıştı

Geçen ay AMD, "1080p canavarı" olarak adlandırdığı ve merakla beklenen Radeon RX 6600 XT'yi piyasaya sürmüştü. Mevcut modeli ile Nvidia'nın GeForce RTX 3060 modeline kafa tutan ve daha etkileyici kare hızları ile daha uygun bir seçenek sunan AMD, mevcut modeli tanıttıktan sonra piyasada oldukça dikkat çekmişti. Kullanıcılar da yeni ekran kartını sevmişti. Yeni modelinin beğeni kazanmasının ardından önümüzdeki günlerde piyasaya sunulacak yeni ekran kartı için beklentiler çok daha arttı. Zira benzer bir performansın çok daha uygun fiyat ile sunulması beklendiğinden dolayı kullanıcıları Radeon RX 6600’te etkileyici bir performans bekliyor olabilir.

AMD'nin yeni modeli Radeon RX 6600 neler sunacak?

Radeon RX 6600 modeli hakkında şu ana kadar yapılan paylaşımlarda RX 6600 XT’ye çok daha uygun fiyatlı düşük bir versiyonunun geliştirileceği belirtildi. Bu bakımdan grafik kalitesi ve performansında çok fazla ödün vermeden yeni model AMD tarafından piyasaya sunulacak. Portekiz'de bir perakendeci web sitesinde listelenmeye başlanan yeni ekran kartı, görüntüleri ve tasarımı da açığa çıkardı.

Pek çok perakende listesinde yer almaya başlayan yeni ekran kartı için şu anda teknik detaylar ve fiyatlandırma konusunda net bir paylaşım yapılmadı. Ancak şirketin pek çok perakendeciye yeni modellerini göndermeye başladığı yapılan paylaşımlar ile birlikte net olarak görülebiliyor. Bu bakımdan önümüzdeki aylarda yapılacak resmi ile lansman ile birlikte yeni model için tüm detaylara ulaşabilmemiz mümkün görünüyor. Sektörde dengeleri değiştirmesi beklenen yeni model için yapılan paylaşımlar ve Radeon RX 6600 görünümü şöyle;





PAYLAŞ