Qualcomm'un Yeni Akıllı Saat İşlemcileri Geliyor - Haberler - indir.com

Qualcomm'un Yeni Akıllı Saat İşlemcileri Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-10 13:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı saatlerin işlevsellikleri ve kullanım oranları bir hayli artmaya devam ediyor. Donanımları geliştirilmeye devam eden saatlerin Android cephesinde bazı eksiklikler bulunuyor. Şimdi ise dünyanın en büyüm mobil işlemci üretici şirketi olan Qualcomm tarafından yeni nesil saatler için yeni bir işlemci geliştirilecek ve bu işlemci Apple'ın Watch serisine rakip olacak. Akıllı saat pazarında Android cephesi için birçok alternatif bulunuyor. Bu saatler arasında ise Qualcomm işlemciye sahip olan saatler rakiplerine göre daha önde oluyor.

Wear OS olarak adlandırılan işletim sistemi ile beraber çalışan bu işlemciler Wear 2100 olarak biliniyor ve Snapdragon 400 işlemcisinin optimize edilmiş hali olarak biliniyor. İki senedir pazarda olan Wear OS üreticileri bu işlemciyi kullanıyorlar ancak performans artışı zor sağlıyorlardu. Şimdi ise Qualcomm cephesinden yeni akıllı saat işlemcileri gelecek. Yeni nesil işlemcilerde Apple Watch'ta gördüğümüz gibi kendi mobil ağ teknolojisine sahip olacaklar. Bu sayede telefondan bağımsız bir şekilde çağrı gerçekleştirmek mümkün olacak.

Qualcomm'un yeni işlemcilerinde bu LTE bağlantısını göreceğiz ve telefonlardan bağımsız bir şekilde akıllı saat kullanımına olanak tanıyacak. İşlemci standartları arasında yini Wifi, GPS ve Bluetooth gibi teknolojiler yer alacak. Bakalım Qualcomm yeni işlemcileri ile nasıl bir performans sergileyecek göreceğiz.





PAYLAŞ