Qualcomm'dan orta segment telefonlara müjde! - Haberler - indir.com

Qualcomm'dan orta segment telefonlara müjde!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-10 00:45:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cihazlara çip üretmek konusunda son derece başarılı olan Qualcomm şirketi, son teknoloji akıllı cihazlara güç verecek olan üç yeni işlemcisini tanıttı. Yepyeni güç unsurlarını kendi bünyesinde barındıran Snapdragon 665, Snapdragon 730 ve Snapdragon 730G işlemci ürünlerinin yer aldığı orta ve hatta üst düzey teknolojiler doğrultusunda tasarlanan akıllı cihazlar yaz aylarından itibaren kullanıcılar ile buluşacak. Her geçen gün gelişim gösteren akıllı cihaz sektörü yanında yardımcı araç gereçlerinde gelişmesi adına kapılar açıyor. 

Her bütçeden kullanıcı kitlesine uygun olarak tasarlanan orta segmentli akıllı cihazlarda Qualcomm tarafından güçlenecek. Üstelik son teknoloji doğrultusunda ürettiği akıllı cihazlar ile güç kazanacak. Snapdragon 665 fotoğraf ve yapay zeka gibi konularda büyük iyileştirmelere ev sahipliği yaparken, Snapdragon 730 ve 730G ise bunlara ek olarak orta seviye telefonların daha iyi bir işlemci ve grafik performansı sunmak konusunda çalışma yürütecek. Bu üç yeni işlemci sistemini yakından incelemek gerekirse yazımızın devamını okuyabilirsiniz. 

Qualcomm RB3 ile robotlara hayat verecekQualcomm RB3 ile robotlara hayat verecek

Snapdragon 665 özellikleri nasıl?

Snapdragon 660 işlemci sisteminin yerine gelen Snapdragon 665 adlı işlemci sistemi performans gücünü iki katına çıkarıyor. Bu işlemci sistemi 4,5G desteğinin yanı sıra aynı zamanda yüksek kalitede ses deneyimi sunacak güce sahip olacak. Bu işlemci sistemi çalışma esnasında 11 nm fabrikasyon süreci sayesinde daha az güç tüketiyor. Cortex A73 çekirdeklerinden dört tanesi 2 GHz, dört tanesi 1.8 GHz hızında çalışırken Adreno 612 GPU yer alıyor. Bunların yanı sıra aynı zamanda amiral gemisi olarak adlandırılan akıllı cihazlarda yer alan telefoto, süper geniş ve buna benzer çoklu kamera kurulumları işlemci tarafından destekleniyor olacak. 

Snapdragon 730 neler sunuyor?

Snapdragon 710 adlı işlemci sisteminin devamı olarak karşımıza çıkan Snapdragon 730, 8 nm fabrikasyon süreci ile üretilen sekiz çekirdekli bir işlemci sistemidir. 2.2 Ghz hızında çalışan iki adet Cortex A76 çekirdeğine, 1.8 GHz hızında altı adet Cortex A55 çekirdeği eşlik ediyor. Adreno 618 GPU'nun yer aldığı işlemci sisteminde, Wi-Fi 6 desteğinin yanı sıra saniyede 800 megabit hıza ulaşan Qualcomm X15 modem sistemi de mevcuttur. Qualcomm Spectra 350 yongası sayesinde 4K HDR video çekme özelliğinden faydalanırken aynı zamanda video esnasında bokeh efekti uygulanabiliyor. Bu özelliklerin yanı sıra 92 Megapiksele kadar kamera desteği de yer alıyor.

Snapdragon 730G oyunculara yönelik geliyor

Qualcomm tarafından tasarlanan yeni işlemciler arasında yerini alan ve en çok dikkat çekenlerden biri olan Snapdragon 730G. Snapdragon 730G tam da oyuncular için üretilen bir işlemci sistemidir. İsminin sonunda yer alan G harfinden de (Gaming) anlaşılacağı üzere bu işlemci sistemi orta ve üst segmentli akıllı cihazlarda daha iyi oyun performansı sergilemeniz açısından tasarlanmıştır. Oyunculara yönelik üretilen ürünler için son derece uygun bir işlemci sistemi ile karşı karşıyayız. WİFİ ağları üzerinde gerçekleşen gecikme durumunu minimum seviyeye indiren ve oyun geliştiricilerine hilelerden koruma imkanları sunan bu işlemci modeli, Adreno 618 GPU’ya ev sahipliği yaparken, Snapdragon 730’a kıyasla yüzde 15 daha fazla performans sunuyor.


Ve Qualcomm Snapdragon 712 resmen tanıtıldı!Ve Qualcomm Snapdragon 712 resmen tanıtıldı!
Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte BulunduApple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu
Qualcomm, Apple'dan patent ihlali yüzünden para istiyorQualcomm, Apple'dan patent ihlali yüzünden para istiyor

PAYLAŞ