Qualcomm'a Çinli şirketler imtiyazı - Haberler - indir.com

Qualcomm'a Çinli şirketler imtiyazı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-16 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD Ticaret Bakanlığı, daha önce de Amerika merkezli firmaların Çin Huawei ile iş yapmalarını yasaklayıcı bir karar verilmişti. Ancak söz konusu bu tüm yaptırımlara rağmen Qualcomm tarafından üretilen 4G çiplerinin Huawei'ye satışının yapılmasına karar verildi. Bu hamlenin Çinli firmalar için yasak getirmesi adına yumuşama olabileceği ifade edildi. 

Qualcomm Çinli firmalar yasağından etkilenmiyor

Rauters tarafından yapılan haberlere göre Qualcomm, ABD hükumetinden Huawei'ye 4G'ye uygun mobil çip satışı yapmak üzere izin aldı. Yaşanan bu gelişmede hiç kuşkusuz Trump yönetiminin düşmesi Çinli şirketlerle iş yapma yasağında bir delik açmış oldu. Qualcomm cephesinden hangi ürünlerin satışının gerçekleşeceği ile ilgili henüz net bir açıklamada bulunulmasa da, Reuters'e yapılan açıklamalar bunun mobil cihazlara yönelik olduğunu da gösteriyor. 2019 yılının Mayıs ayında Beyaz Saray, ABD'li şirketlerinin ulusal güvenlik endişeleri gerekçe gösterilerek Huawei'nin de aralarında yer aldığı Çinli şirketlerle i yapmasını yasaklayan bir idari emir yayınlamıştı. bu yılın Mayıs ayında ise Ticaret Bakanlığı, bütün yarı iletken üreticilerinin, Huawei için yonga yapmak amacıyla ABD ekipmanı veya teknolojisi kullandıklarında ABD'den lisans almalarını zorunlu hale getiren kısıtlamalar getirmişti. Hatta öyle ki yabancı firmalar dahi Huawei için tasarlanan yongaların satışı için lisans almak durumunda kalmıştı. 

Qualcomm Snapdragon 732G özellikleri Qualcomm Snapdragon 732G özellikleri 

Çin merkezli şirket ise yaptırımlarından dolayı ellerindeki işlemci yongalarının bitmek üzere olduğunu açıklamıştı. Tüm bu yaptırımlara rağmen Huawei, Çin'deki satışlar sayesinde Temmuz ayını dünyanın en büyük akıllı cep telefon satıcısı olarak kapatmayı tercih etmişti. Fakat geçtiğimiz ay sırasını Güney Koreli şirket Samsung'a kaptırdı. Qualcomm’un Çinli firmaya satış lisansı sadece 4G’yi kapsarken, yeni cihazlara dahil edilecek olan 5G çipler için geçerli olup olmayacağı bilinmiyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


Qualcomm Snapdragon 732G çipset tanıtıldıQualcomm Snapdragon 732G çipset tanıtıldı
Qualcomm ve Asus güçlerini birleştiriyorQualcomm ve Asus güçlerini birleştiriyor
Huawei için Qualcomm tarafından lisans alındıHuawei için Qualcomm tarafından lisans alındı

PAYLAŞ