Qualcomm ve Intel iş birliği yapıyor! - Haberler - indir.com

Qualcomm ve Intel iş birliği yapıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 13:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Mobil işlemcileri ile tanınan Qualcomm, bilgisayar sektöründe uzun yıllardan beri en büyük çip üreticisi olan Intel arasında özel bir anlaşma yapıldığı belirtildi.

Mobil sektörde uzun bir süre yer alarak pek çok farklı donanım geliştirmesine rağmen sektörden çekilen Intel, mobil alana kayıtsız kalamıyor. Şirket tarafından yapılan özel görüşmelerde, özellikle 5G ve yapay zeka teknolojiler üzerine yatırım yapılmak istendiği ve bu nedenle de alternatif çözümler üzerinde uzun zamandan beri seçeneklerin değerlendirildiği belirtildi. 5G ve yapay zeka ile birlikte özellikle mobil sektörde ciddi bir yükseliş yaşanmasını bekleyen şirket, sektöre tek başına girmek yerine bu sefer sektör devi Qualcomm ile önemli bir anlaşma gerçekleştirdi. Şirket tarafından resmi bir şekilde duyulan mevcut anlaşma için iki markanın güçlerini birleştirerek sektörde ön planda olmayı hedefleyeceği belirtildi. 

Daha önce gündemde benzer iddialar yer alsa da iki şirket tarafından konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmamış ve sessiz kalınmıştı. Ancak 21 Haziran tarihi itibarıyla 2 şirket sahibi tarafından yapılan resmi açıklamalar ile mevcut ortaklık resmen duyuruldu. Şirketlerin 5G ve yapay zeka odaklı bir ortaklık yapacağı belirtilirken, yapılan bu hamle özellikle teknoloji dünyasında büyük bir ses getirdi. 

“Sektörü ileri taşıyacağız”

Konuyla ilgili Intel CEO'su Pat Gelsinger tarafından yapılan açıklamada, “ABD teknolojisinin iki güç merkezi olarak bence oldukça şaşırtıcı şeyler yapabiliriz. Bu anlaşma ABD'nin rekabet gücünü arttırmaya da yardımcı olacak. Intel ve Qualcomm’un işbirliği yapması için birçok fırsat ve sebep var. Mevcut anlaşma ile birlikte 5G ve yapay zekada sektörü ileri taşıyacağız.” dedi.

“Çok mutluyuz”

Sözlerine çok mutlu olduğunu belirterek başlayan Qualcomm CEO'su Cristiano Amon ise “Yarı iletken üretiminin desteklenmesiyle, çok daha esnek bir tedarik zinciri oluşturacak olmamızdan dolayı çok mutluyuz ve bence bu çok önemli. 5G hakkında konuşmanın en kolay yolu her şeyi buluta bağlamaktır. Temel olarak 5G'nin bize sağladığı şey, bulut gücünü kullanmaktır. Bununla birlikte çağımızda önemli bir dönüşüm göreceğiz. 5G her şeyi birbirine bağlayacak. Bağlam, veri bağlantıları ve yapay zekanın çok daha hızlı geliştiğini göreceğiz.” dedi.

İşlemci sektörüne ABD yön verecek!

Mevcut anlaşmanın teknoloji dünyası için bir diğer önemi ise iki dev şirketin de Amerikan şirketi olması. Ortak paydada buluşan Intel ve Qualcomm, 5G ve yapay zeka başta olmak üzere işlemci sektörüne ABD'nin yön vermesini sağlamış olacak. Aynı zamanda iki markanın bir araya gelmesi, sektörde yer alan diğer rakipleri için de şartları çok daha zorlaştıracak. 





PAYLAŞ