Qualcomm ve Airtel 5G teknolojisi için iş birliği yaptı - Haberler - indir.com

Qualcomm ve Airtel 5G teknolojisi için iş birliği yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-24 16:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Hint merkezli telekom ağı sağlayıcısı Bharti Airtel, Qualcomm ile “Hindistan’da 5G’yi hızlandırmak için” el ele verdiğinim bilgisini verdi. Konuyla ilgili olaraya çıkan bilgiler, Airtel’in ülkenin Haydarabad‘da canlı bir ticari ağ üzerinden 5G gücünü gösteren ilk telekom şirketi olmasından kısa bir süre sonra geldi.

Hindistan, 5G hizmetlerine bu yıl başlıyor

Airtel, ülke içerisinde sanallaştırılmış ve AÇIK RAN tabanlı olan 5G ağları sağlayıcısı için Qualcomm'un 5G RAN platformlarını kullanarak hizmet vermeye devam edecek. Aynı zamanda Airtel, evlee ve iş yerlerine Gigabit hızında geniş bant bağlantısı sağlamak adın 5G Sabit Kablosuz Erişim (FWA) gibi diğer kullanım durumlarını etkin hale getirmek için Qualcomm ile iş birliği içerisinde çalışmalarına devam edecek.

Qualcomm'un yeni patronu Cristiano Amon olduQualcomm'un yeni patronu Cristiano Amon oldu

Qualcomm ile iş birliği içerisinde çalışmalarına devam eden bu görevler kapsamında açıklamalarda bulunan Airtel Baş Teknoloji Sorumlusu Randeep Sekhon, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Airtel, yeni teknolojilerin öncüsü olmuştur ve ağlarımız 5G’ye tamamen hazırdır. Hindistan’da dünya standartlarında 5G’yi kullanıma sunma yolculuğumuzda Qualcomm Technologies’in anahtar teknoloji sağlayıcısı olmasına çok sevindik. Airtel’in entegre hizmet portföyü ve Qualcomm Technologies’in 5G liderliğiyle, Hindistan’ı bir sonraki hiper hızlı ve ultra düşük gecikmeli dijital bağlantı çağına sokmak için iyi bir konumda olacağız.”

Airtel, 5G için Qualcoom ile ortak bir şekilde olan ilk Hintli telekom şirketi değil. Hindistanlı Reliance Jio, geçtiğimiz yıl Ekim ayı içerisinde Qualcomm ile benzer bir ortaklık yaptığını duyurmuştu. Reliance Jio'nun hali hazırda bir şirket içi 5G çözümü var ve hizmetlerini bu yılın ilerleyen zamanlarında sunması muhtemel olarak değerlendiriliyor. Airtel, yeterli spektrumu almasının ardından 5G hizmetini hemen kullanıma sunabileceğine olan güvenini dile getirildi. Hindistan'da 5G spektrumu için teklif verme 1 Mart’ta başlayacak. Elde edilen bilgilere ek olarak ise Hindistan’daki 5G hizmetlerinin yıl sonuna kadar yayılmaya başlayacağı aktarıldı.


Orta sınıfın gözdesi Qualcomm Snapdragon 678 tanıtıldıOrta sınıfın gözdesi Qualcomm Snapdragon 678 tanıtıldı
Google ve Qualcomm güncellemeleri 4 seneye çıkaracak bir anlaşma yaptıGoogle ve Qualcomm güncellemeleri 4 seneye çıkaracak bir anlaşma yaptı
Qualcomm Nuvia'yı satın alıyorQualcomm Nuvia'yı satın alıyor

PAYLAŞ