Qualcomm Üç Yeni Snapdragon Mobil Platformunu Tanıttı - Haberler - indir.com

Qualcomm Üç Yeni Snapdragon Mobil Platformunu Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-29 14:45:52
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil işlemci modellerinde öncü üreticilerden birisi olan Qualcomm tarafından yeni Snapdragon 632, 439 ve 429 çipsetleri tanıtıldı. İşlemci serilerinde pazara baktığımızda daha çok yüksek performans ve iyi batarya verimliliği olan modellerin ön plana çıktığını görüyoruz. Güçlü grafik ve yapay zeka desteklerine de sahip olan bu yeni işlemci serisi pazardaki orta segment cihazlara güç vermeye devam edecek. Qualcomm cephesinden yeni modeller hakkında 'Snapdragon 632, 439 ve 429'un gelmesiyle, Qualcomm Technologies'in en çok satan mobil platformları kullanıcılarına artırılmış performans ve güç verimliliği, üstün grafikler, yapay zeka yetenekleri ve güçlendirilmiş bağlanırlık özellikleri sunuyor. Güçlendirilmiş özelliklere sahip bu yeni platformları orijinal ürün üreticilerimize ve tüketicilere sunmaktan heyecan duyuyoruz' açıklaması yapıldı.

Yeni modellerden olan Snapdragon 632 modelinde 4K video çekme ve yapay zeka ile beraber LTE hız desteklerini görebiliyoruz. Üst seviye mobil deneyimi uygun fiyatla sunmayı hedefleyen bu yeni işlemci serisi FinFET teknolojisi üzerine üretilmiş ve Adreno 506 GPU birimine sahip durumda. Bu GPU ile beraber yüzde 40 daha yüksek performans görecekken kamera tarafında ise FHD+ çözünürülük ile 24 megapiksel tek yada 13 megapiksellik çift kamera destekleri olacak. LTE tarafında ise X9 LTE modem desteğini görüyoruz.

Diğer iki model Snapdragon 439 ve 429 modellerine baktığımızda yine fiyat performans ürünleri karşımıza çıkıyor. Her iki modelde ses ve kamera yanı sıra yapay zeka özellikleri ile desteklenmiş durumda. CPU verimliliği yüzde 25 oranında iyileştirilen bu modellerden sekiz çekirdekli Snapdragon 439 model yüzde 20 daha hızlı grafiği Adreno 505 GPU ile sunarken Snapdragon 429 ise grafik derleme noktasında yüzde 50 gibi bir iyileştirme sunuyor. 439 modelinde 21 megapiksel tekil ve 8+8 megapiksellik çift kamera desteği görürken FHD+ ekran desteği görüyoruz.

Snapdragon 429 ise 16 megapiksel tek ve HD+ ekrna ile beraber 8+8 megapiksellik çift kamera yer alabilecek. Qualcomm'un bu yeni işlemci serisinin yakın bir zamanda pazarda yer alması bekleniyor.





PAYLAŞ