Qualcomm telefon üreteceğine dair iddialar hakkında resmi açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Qualcomm telefon üreteceğine dair iddialar hakkında resmi açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-04 22:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Mobil dünyanın en güçlü yonga setlerinin üretimi konusunda çalışmalar yapan firmalar arasında yer alan Qualcomm, geçtiğimiz günler içerisinde Snapdragon 888 adlı güçlü bir tonga setinin tanıtımını gerçekleştirdi. Üretici şirket tanıtım etkinliği kapsamında aynı zamanda çeşitli sorularında yanıtını verdi. Qualcomm, bu soru-cevap sırasında ise kendi oyun odaklı cep telefonlarını üretmeyeceğinin de açıklamasını yaptı. 

Kaliforniya merkezli yarı iletken üreticisi olarak sık sık gündem de adından söz ettiren Qualcomm, geçtiğimiz günler içerisinde Snapdragon 888 yonga setinin tanıtımını gerçekleştirdi. Etkinlik sırasında tüm teknik detaylar ile ilgili paylaşımda bulunan Snapdragon 888, gerçekten de son derece güçlü bir yonga seti olduğunun izlemini vermiş gözüküyor. Bu bağlamda ise bu yonga setinin kullanıldığı cep telefonlar yılın en çok ses getiren ürünleri olacak gibi gözüküyor. Qualcomm'un böyle güçlü bir yonga setini üretmesi akıllarda bir soruyu daha uyandırdı.

Qualcomm Snapdragon 732G çipset tanıtıldıQualcomm Snapdragon 732G çipset tanıtıldı

Qualcomm şirketi tarafından en güçlü yonga setlerinin üretilmesi, şirketin söz konusu bu  yonga setlerini kullanarak kendi oyun odaklı akıllı cep telefonunu üretip üretmeyeceği soruların akıllara gelmesine neden oldu. Aslında bu konu uzun bir süredir çeşitli söylentilere konu oldu ancak Qualcomm tarafından herhangi bir açıklama da yapılmıyordu. Şirkette başkanlık görevi yapan An Meng, söylentilere son noktayı koyacak açıklamayı Snapdragon 888'in tanıtım etkinliğinde yaptı.

Qualcomm, kendi oyun telefonunu üretmeyecek

Çip üreticisi Qualcomm kendi prototipini üretiyor olsa da bunları piyasaya sürmeyecek. An Meng, kendi yonga setlerini kullanarak çeşitli prototipler ürettiklerini ve bunların da şirketin partnerlerine dağıttıklarının açıklamasını yaptı. Şirket tarafından bu şekilde bir hareketin yapılmasının sebebi, gelişen teknolojinin nasıl kullanılabileceğini ve nasıl daha performans verebileceğini görmektir. Daha sonrasında ise An Meng, söz konusu bu prototiplerin her yonga seti ile beraber üretmiş oldukları ve bundan sonra da üreteceklerini açıklamasının ardından bu prototiplerin hiçbir şekilde açık pazarda satılmayacağını dile getirdi.

Meng, üretmiş oldukları bu prototiplerin müşteri pazarı standartlarından oldukça uzakta odluğunun altını çizdi. Bunun yanı sıra ise Qualcomm'ın iş modelini değiştirmek üzere planları olduğunu açıklayan An Meng, teknoloji gösterileri veya etkinlikleri dışında akıllı cep telefon yapmaları için herhangi bir sebep olmadığının da altını çizdi. 

 


MediaTek, pazar payında Qualcomm’u yakalamış gibi görünüyorMediaTek, pazar payında Qualcomm’u yakalamış gibi görünüyor
Qualcomm ve Asus güçlerini birleştiriyorQualcomm ve Asus güçlerini birleştiriyor
Qualcomm, Huawei için lisans başvurusunda bulunduQualcomm, Huawei için lisans başvurusunda bulundu

PAYLAŞ