Qualcomm Snapdragon X65 5G yonga setini tanıttı - Haberler - indir.com

Qualcomm Snapdragon X65 5G yonga setini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 11:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil işlemci üretici marka olan Qualcomm’un kağıt üstünde 10 Gbps bağlantı hızına sahip olan yeni Snapdragon X65 5G modeli duyuruldu. Akıllı telefonlarda amiral gemisi ve orta seviye denildiği zaman akla gelen ilk işlemci üretici markalardan olan Qualcomm’un yeni tanıttığı modem, oldukça yüksek 5G hızlarına destek vermesi ile dikkat çekiyor. Bunca yüksek hız desteklerken hangi operatörün böyle bir hız sunabiileceği ise merak ediliyor. Dünyanın en büyük mobil işlemci üretici isimlerinden Qualcomm, akıllı telefonların sahip olduğu 5G teknolojisini daha da geliştirmeye devam ediyor. Yeni 5G modemi olan Snapdragon X65’i duyuran şirket açıklamaya göre operatörün sunabilmesi durumunda 5G ağı üzerinden 10 Gbps’e kadar bağlantı hızı destekleyebiliyor.

Bir önceki modem modeli olan Snapdragon X60’ın 7.5 Gbps maksimum indirme hızı desteği bulunuyor. Yeni Snapdragon X65 ile ise 10 Gbps hızlara çıkan bu destek ile hız yüzde 33 oranında artmış oluyor. Şuan için dünyanın herhangi bir yerinde 10 Gbps bağlantı hıza sunabilen bir 5G bağlantı bulunmuyor. Ancak bu desteğin oldukça dikkat çektiği gözüküyor.

Qualcomm Nuvia'yı satın alıyorQualcomm Nuvia'yı satın alıyor

Snapdragon X65, 10 Gbps indirme desteği sunacak

Qualcomm’a göre Snapdragon X65’in yenilikçi modem mimarisi ile  yükseltilebilir yapıya sahip olmasıyla beraber modeme yeni özellikler dahil etmek kolay hale geliyor. Diğer yandan 3GPP sürüm 16 ile beraber Snapdragon X65 modeme sahip olan akıllı telefonlar çok daha uzun süre güncel kalabiliyor. Qualcomm’un söz konusu 5G modemi ile beraber Qualcomm 545 mmWave adlı antenini de duyurdu. Şirketin 4.nesil mmWave anteni Qualcomm 545 ile beraber üçüncü nesil anten ile aynı olmasına rağmen daha yüksek bir iletim gücü ve daha yüksek menzil imkanı sunuluyor.

Qualcomm’un açıklamasına göre geliştirilen yeni yapay zeka destekli ayarlama teknolojisi, kullanıcıların telefonlarını daha iyi analiz edecek.


Qualcom, yeni işlemcisi Snapdragon 870'i tanıttıQualcom, yeni işlemcisi Snapdragon 870'i tanıttı
Qualcomm ve Honor yeniden anlaştıQualcomm ve Honor yeniden anlaştı

PAYLAŞ