Qualcomm , Snapdragon Sound teknolojisini tanıttı - Haberler - indir.com

Qualcomm , Snapdragon Sound teknolojisini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-05 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Qualcomm, yeni ses teknolojisi olan Snapdragon Sound’u duyurdu. Bu yenilikçi teknoloji kablosuz cihazlardaki ses kalitesini ciddi oranda artıracakken, gecikme süresini düşürecek ve yaşanan kesintileri ise ortadan kaldıracak. Bu teknoloji ilk defa ise Xiaomi ve Audio-Technica tarafından deneyimlenecek. İşlemci ve teknoloji şirketlerinden olan Qualcomm, “Snapdragon Sound” olarak adlandırdığı yeni ses teknolojisini duyurdu. Bu teknoloji ile akıllı telefon modelleri ile kablosuz kulaklıkların sahip olduğu özellikleri birleştirip, ses kalitesini ciddi oranda artırıyor. Ayrıca yeni teknoloji sayesinde oyun oynarken veya müzik dinlerken kesinti yaşanmayacağını ve en iyi deneyimin sunulacağını da belirtiyor.

Snapdragon Sound teknolojisi tanıtıldı

Soundtrack by Twitch müzik listesi paylaşıldıSoundtrack by Twitch müzik listesi paylaşıldı

Qualcomm’un yaptığı açıklamaya göre Snapdragon Sound, 89 ms gecikme süresi, aktif gürültü engelleme, süper geniş bant özelliği ile 24-bit 94 kHz özelliklerinde sesler sunacak. Sağlıklı bir insan kulağının herhangi bir cihazdaki en ufak kesintiyi bile fark edebileceğini belirten Qualcomm, bu durumu ortadan kaldırmak için Snapdragon Sound teknolojisin geliştirdiklerini belirtiyor. Gelen ilk bilgilere göre Qualcomm’un bu yeni teknolojisi ilk olarak Çinli şirket Xiaomi ile kulaklıklar noktasında uzman marka Audio-Technica tarafından kullanılacak. Şuan için net olmasa da, ilk etapta akıllı telefonlarda ve kulaklıklarda daha sonra ise bilgisayar, akıllı saat gibi diğer teknolojik ürünlerde de kullanılacağı ifade ediliyor.

Qualcomm, şu durumda Dolby Atmos gibi sistemler kullanarak en iyi ses deneyimini sunuyor. Ancak Snapdragon Sound ile kablosuz bağlantılarda yaşanan tüm kusurları ortadan kaldırmak istiyor. Şirket bu teknolojisi istediği hale getirebilir ise kablolu deneyim gibi kablosuz bir kulaklık deneyimi olacak diyebiliriz. Bu teknoloji ile beraber önümüzdeki dönemlerdeki modellerin kablosuz kulaklık performansının daha üst seviyelerde olması bekleniyor. Bakalım bu teknoloji gerçekte neler sunacak göreceğiz.


Twitch, yeni Soundtrack uygulaması ile telif derdini bitiriyorTwitch, yeni Soundtrack uygulaması ile telif derdini bitiriyor
Huawei Sound tanıtıldıHuawei Sound tanıtıldı

PAYLAŞ