Qualcomm Snapdragon İşlemci İsimleri Değişiyor - Haberler - indir.com

Qualcomm Snapdragon İşlemci İsimleri Değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-17 18:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mobil pazarın önemli bir noktası olan Qualcomm markası geleceğe yönelik marka bazlı pazarlama ile alakalı çeşitli değişikliklere gitti. Qualcomm bilindiği üzere akıllı telefonlarda kullanılan Snapdragon işlemci serilerinin üretim markası. Şirket Qualcomm marka değişikliklerinden sonra artık Snapdragon serisi işlemcilerine artık işlemci nitelendirilmesi yerine bu donanım parçalarına 'platform' olarak isimlendirme yapılacak. Ayrıca bilindiği üzere Qualcomm, sadece Snapdragon seri CPU, GPU ve DSP'lerden oluşmuyor. Bunlar haricinde hızlı şarj, LTE modem, çift kamera teknolojisi gibi çeşitli teknolojiler üzerinde de çalışıyorlar.

Tek bir yonga üzerinde desteklenen bu teknolojiler Qualcomm tarafından tek bir platform parçası olarak gözükecek ve markasını bu şekilde konumlandıracak. Aslında bu mobil platformdaki isim değişikliği çokta bir radikal değişiklik olarak algılanmamalıdır. Öyle ki mobil uygulama işlemcileri 'yongaüstü sistem' olarak zaten anılmaktalar. Bu nedenden dolayı Mobil yonga setler daha karışık ve fazla teknolojiyi barındırmaya başladığından dolayı işlemci etikleri yerine Qualcomm böyle bir yol izleyerek bu fiili resmi olarak duyurdu diyebiliriz.

Ayrıca Qualcomm şirketi donanım üretimlerine ek olarak iş ortakları içinde çözümler geliştirmeye odaklanacak. Videoların rahat işlenebilmesi mükemmel derecedeki fotoğraflar için çeşitli algoritmalar, pil iyileştirmelerine dayalı optimizasyonlar ve gelişmiş otomatik öğrenme yazılımlarıda şirketin üzerinde çalışma yapacağı konulardan bazıları denilebilir. Ayrıca drone ve otomotiv taraftaki internet teknolojiside bu maddeler arasında yer alacak. Şirketin yaptığı bir değişiklik daha ise Snapdragon 200 serisi işlemcilerine yeni bir isimlendirilme verildi.

Artık bu seri işlemciler Qualcomm Mobile olarka adlandırılacak ve Snapdragon ismi daha yüksek performanslı işlemciler ve donanımlar için söylenecek. Qualcomm'un bu farklı segment isim uygulaması ve yeni tasarı bakalım şirket adına ne gibi değişiklikler getirecek.





PAYLAŞ