Qualcomm Snapdragon 732G özellikleri  - Haberler - indir.com

Qualcomm Snapdragon 732G özellikleri 

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-17 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD merkezli dünyanın en büyük mobil işlemci üreticilerinden olan Qualcomm’un orta seviye akıllı telefonlar için geliştirmiş olduğu yeni Snapdragon 732G yonga setinin çıkış tarihi ortaya çıktı. Snapdragon 730G’nin geliştirilmiş versiyonu olacak olan bu yeni yonga setinin önümüzdeki ay piyasaya sürülmesi bekleniyor. Piyasaya sürmüş olduğu Snapdragon yonga setleri ile tanınan ve dünyanın en büyük yarı üretken üreticilerinden birisi olan Qualcomm, amiral gemilerinden giriş seviyesine kadar pazarda yer alan birçok cihaz için donanım üretiyor. Son birkaç yılda ise Android cephesinde zirvelere oynayan şirket, MediaTek’in 5G yonga setleriyle pazara geri dönmesiyle ciddi bir rakip olmuş oldu.

Pazardaki liderliğini devam ettirmek isteyen ve bu yüzde hız kesmeden çalışmalarını sürdüren Qualcomm, bu kapsamda arka arkaya birkaç mobil işlemciyi pazara sürmüştü. Gelen son bilgilere göre ise şirket, önümüzdeki eylül ayında Snapdragon 730G’nin yükseltilmiş bir versiyonu olacak olan yeni orta seviye Snapdragon 732G yonga setini pazara sürmeye hazırlanıyor.

Snapdragon 865 Plus tanıtıldıSnapdragon 865 Plus tanıtıldı

Snapdragon 732G işlemcisi geliyor

Twitter üzerinden yapılan bir paylaşıma göre Qualcomm’un orta seviye cihazlarda kullanılacak olan yeni yonga seti sırasıyla 2.3 GHz ve 1.8 GHz hızında çalışan iki adet Kryo 430 Gold ve altı adet Kryo 470 Silver çekirdeğini kullanıyor. Sızıntı kaynağına göre grafik birimi tarafında ise Adreno 618 GPU birimini göreceğiz. İşlemcide sadece 4G çipi yer alacağı ifade ediliyor. Orta sınıf cihazlarda kullanılacak olan Snapdragon 732G’ye 5G modeminin dahil edilmeme sebebi ise büyük oranla maliyette tasarruf etme amacı oluyor. Bu kapsamda yeni yonga setinin önümüzdeki Eylül ayında Vietnam’da 300 doların altında bir fiyatla satılan yeni akıllı telefonlar ile piyasaya sürüleceği iddia ediliyor.

Snapdragon 732, büyük ihtimalle Snapdragon 730G’nin yükseltilmiş bir versiyonu olacak. Bu yonga setinde 2.2 GHz frekansa sahip 2x Kryo 470 gold ve 1.8 GHz frekansa sahip 6x Kryo 470 Silver çekirdekleri yer alıyor. Burada ise iki model arasındaki en büyük farkın çekirdeklerin frekans hızları oluyor. Yeni çipin daha iyi bir yapay zeka işlemesine sahip olacağı da söyleniyor.


Snapdragon 875G geliyorSnapdragon 875G geliyor
Snapdragon 875'in kod adı LahainaSnapdragon 875'in kod adı Lahaina

PAYLAŞ