Qualcomm referans olarak karma gerçeklik gözlüğü üretti - Haberler - indir.com

Qualcomm referans olarak karma gerçeklik gözlüğü üretti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-27 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil işlemci pazarında öne çıkan üretici isimlerden olan Qualcomm, referans bir karma gerçeklik gözlüğünü duyurdu. Snapdragon XR yonga seti ile beraber bağımsız bir sanal gerçeklik gözlüğü ile Qualcomm, bu potansiyeli sunabilmek için referans bir gözlük üretti. Oculus şirketinin piyasadaki yükselişinden sonra atağa geçen sanal gerçeklik gözlüğü trendi, hala yaygınlaşmış değil. Ancak üretici şirketler bu alana yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bu alanda yatırım yapan isimlerden olan Qualcomm, kendi XR yonga setleri için referans bir gözlük duyurusunu gerçekleştirdi.

Snapdragon XR2 ne gibi özellikler sunuyor?

Qualcomm yeni yonga setlerini duyurduQualcomm yeni yonga setlerini duyurdu

Qualcomm tarafından iki yıl önce Snapdragon XR adında bir VR yonga seti duyurulmuştu. Snapdragon 835 işlemci setini temel alan Snapdragon XR, bu noktada çoklu kamera ve mikrofon gibi konseptler ile özel teknolojilere destek sunuyordu. Geçtiğimiz yılın sonlarında Snapdragon XR2 modeli tanıtıldı ve Snapdragon 865 yonga setini temel alan bu model opsiyonel olarak Snapdragon X55 modemi ile 5G standardı da sunuyordu. Şimdi ise elektromanyetik takip, çoklu kamera, yapay zeka, 8K video oynatma, 3D gibi özellikler sunan XR2 yonga seti için özel bir gözlük geliştirildi.

Qualcomm zengin gerçeklik yada karma gerçeklik olarak isimlendirilen konsepte göre gerçeklik adıyla yeni bir isimlendirme getirmiş oldu. XR isimlendirmesi ise bu durumu gösteriyor. Referans gözlüğe baktığımızda ise 7 kamera barındıran bu gözlükte kızıl ötesi verici, kafa takip, elektromanyetik takip, 3D ses ve sesli komut gibi özellikler bulunuyor. Diğer yandan 5G desteği ile akıcı bir sanal gerçeklik deneyimi sunduğunu belirtelim.


iPhone 12 5G için yine Qualcomm’u tercih edebiliriPhone 12 5G için yine Qualcomm’u tercih edebilir
Qualcomm, Snapdragon 865 işlemci yongasından güç alacak akıllı telefonları açıkladı!Qualcomm, Snapdragon 865 işlemci yongasından güç alacak akıllı telefonları açıkladı!

PAYLAŞ