Qualcomm RB3 ile robotlara hayat verecek - Haberler - indir.com

Qualcomm RB3 ile robotlara hayat verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-26 13:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Qualcomm tarafından robotlara yönelik çalışma yapılacağı sürekli söylenirken, firmadan bu konuda önemli bir atılım geldi. 

Qualcomm'un yeni yonga seti SM6150 gözüktü!

Ve Qualcomm Snapdragon 712 resmen tanıtıldı!Ve Qualcomm Snapdragon 712 resmen tanıtıldı!

Robotlara yönelik çalışma yapacağı sürekli iddia edilmesine karşın Qualcomm tarafından herhangi bir açıklamanın yapılmamış olması durumun spekülasyon olarak değerlendirilmesine neden oluyordu. Fakat şimdi gelen yeni bilgiler tam tersini gösteriyor. Öyle ki Qualcomm tarafından geliştirilen ve RB3 adı verilen yeni platform, robotlara yönelik çalışmaların yapılmaya başlandığını gösterdi. Bu her ne kadar yeni bir gelişme olmasa da geliştirilen RB3’ün artık drone başta olmak üzere çeşitli robotik çalışmalarda kullanılacağı söyleniyor.

Özel çalışmalar ile RB3 geliştirilecek!

Robotik çalışmalara yön verecek yapay zeka ve sensör işlemesi adına optimizasyon çalışmaları yapan Qualcomm, bu çalışmaları ile platformu da güçlendiriyor. Yeni çalışmaların en çok dikkat çeken bölümü ise şirketlere yönelik sunulan ayrıcalıklar. Paylaşılanlara göre RB3’ün şirketlere göre optimize edilerek şekillendirilmesi de mümkün olacak. 

Qualcomm Üç Yeni Snapdragon Mobil Platformunu Tanıttı

İlk adım 2019’da atılacak!

Qualcomm için RB3’ün resmen faaliyete geçeceği tarih ise 2019 olacak. Bu tarihi itibari ile çalışmaların etkin bir şekilde başlayacağı platformda LG gibi sektör devlerinin yer alması bekleniyor. 5G desteği ve son teknolojilerle destekleyecek RB3 geleceğin en çok konuşulanları arasında yer alabilir. Platform ile ilgili daha fazla detayın resmi olarak paylaşılması bekleniyor.

Qualcomm'un yeni işlemcisini kullanacak amiral gemileri


Qualcomm Galaxy S10'a çok güveniyorQualcomm Galaxy S10'a çok güveniyor

PAYLAŞ