Qualcomm Quick Charge 3+ ile alt segment telefonlara gelişmiş hızlı şarj desteği sunacak - Haberler - indir.com

Qualcomm Quick Charge 3+ ile alt segment telefonlara gelişmiş hızlı şarj desteği sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-29 21:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Qualcomm, Quick Charge 3+ versiyonu ile alt segment telefonlara daha verimli ve daha performanslı bir hızlı şarj teknolojisi sunacak.

Günden güne gelişen akıllı telefon pazarında günümüzün en önemli donanımlarından biride hızlı şarjlar. Akıllı telefon sektöründeki rekabet bu pazarın hızlı gelişmesini sağlayarak amiral gemisi cihazları hayatımıza kazandırdı. Dev donanıma sahip cihazların, yüksek mAh kapasiteli bataryalarla piyasaya sürülmesi de hızlı şarj teknolojisini beraberinde getirdi. Günümüzde üst ve orta segment telefonlar için kullanılan hızlı şarj teknolojisi giriş seviyesi akıllı telefonlarda nadir olarak karşımıza çıkıyor.

Süper Hızlı Şarj Teknolojisi Quick Charge 3.0 Tanıtıldı!Süper Hızlı Şarj Teknolojisi Quick Charge 3.0 Tanıtıldı!

Akıllı telefon pazarındaki en çok tercih edilen hızlı şarj teknolojisi ise, farklı segmentlere yönelik olarak çeşitli versiyonlara sahip Qualcomm Quick Charge olarak karşımıza çıkıyor. Uzun bir süredir Quick Charge 4+ versiyonu ile bu başarısını korumaya devam eden Qualcomm, daha düşük seviyeli akıllı telefonlara daha verimli hızlı şarj desteği sunacak Quick Charge 3+’ı geliştirdi.

Telefonlar için en hızlı 5 şarj adaptörü

Qualcomm’un ara versiyon olarak tanıttığı Quick Charge 3+ hızlı şarj teknolojisi akıllı telefonlarda biraz daha yaygın kullanıma sunulmak için hazırlanan bir teknoloji. 15 dakika içerisinde bataryanın yüzde 50’sini doldurabilen bu teknoloji önceki versiyonlara göre 9 derece daha soğuk kalabilme özelliğine sahip.

USB Tip-A ve USB Tip-C’ye kablolarını destekleyen bu teknoloji geçmişe dönük uyumluluk sunmasıyla dikkat çekiyor. SMB1395/SMB1396 gibi güç yönetim yongalarını da destekleyen Quick Charge 3+ üreticilere yönelik olarak esnek tasarım mantığını benimseyen bir yapıda üretilmiş.

İlk olarak Snapdragon 765 ve Snapdragon 765G yonga setlerine sahip akıllı telefonlarda kullanılacak olan Quick Charge 3+, Xiaomi Mi 10 Youth Edition ile karşımıza çıkacak. Mi 10 Youth Edition modeli Quick Charge 4+ hem de Quick Charge 3+ destekleyen ilk telefon oldu.                                                                                                                                    


Quick Charge 4.0 özelliğine sahip akıllı telefonlar!Quick Charge 4.0 özelliğine sahip akıllı telefonlar!
Quick Charge 4.0 Plus Teknolojisini Destekleyen TelefonlarQuick Charge 4.0 Plus Teknolojisini Destekleyen Telefonlar

PAYLAŞ