Qualcomm, PC'ler için çıkardığı Snapdragon 850 yongasını duyurdu - Haberler - indir.com

Qualcomm, PC'ler için çıkardığı Snapdragon 850 yongasını duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-06 15:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Mobil cihazlar ile dizüstü bilgisayarlar her geçen gün biraz daha birbirine benziyor. Geçen sene Snapdragon 845 işlemci ile birçok amiral gemisi cihazlarda gördüğümüz Qualcomm, artık bilgisayarlarda da yer almak istiyor. Elbette yeni nesil yongaların içerisinde mobil veri bağlantı kurulmasını sağlayacak işlemcilerde mevcut. Çalışmasını Microsoft ile beraber yürütün Qualcomm'un aynı zamanda Samsung PC'lerde de kullanılacak olan yeni yongası Snapdragon 850, uzun bir aradan sonra tanıtımı gerçeklşti. Tıpkı akıllı telefonlar gibi PC'lerde bundan sonra pil konusunda uzun süre vadedecek. Yakın bir tarihte ise Snapdragon 850 yongasına sahip dizüstü bilgisayar modellerinin tanıtımı bekleniyor.

Snapdragon 850 sayesinde mobil veri bağlantı hızının 1.2 Gigabit

Snapdragon 850 sayesinde mobil veri bağlantı hızının 1.2 Gigabite olacağını ifade eden Qualcomm, aynı zamanda 25 saat kesinti yapmadan batarya ömrü vadediyor. Bu özellik gelirse şayet günümüzde yer alan birçok dizüstü bilgisayarları tarihe gömecek gibi duruyor. Daha önceden SD 835'in özelleştirilmiş bir versiyonu ile fazla yaygın tüketici ağına sahip olmayan bilgisayarlar. 20 ile 22 saatlik batarya ömrü garanti ediyorlardı. Şu an ise daha yüksek performans ve daha uzun pil ömrü ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Snapdragon 850,önceki haleflerine kıyasla %20 bir oranla performans artışı gösterdi. Yapay zeka konusunda oldukça hassas olan ve bu uğurda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Qualcomm, rakip firmalara taş çıkarack makine öğrenimi desteğini de bu işlemci ile birlikte getiriyor.

Temel anlamda Samsung Galaxy S9 tarzı pek çok cihazda bulunan Snapdragon 845'in yüksek performanslı özel versiyonu olan Snapdragon 850, bilgisayarlarda kullanılmak üzere üretilen en gelişmiş işlemci yongası olma özelliği taşıyor. 10 nanometrelik tasarımı sayesinde enerji tasarrufu sağlayan yonga, yapay zeka desteği için ise Kryo 385 çipinden güç alıyor.





PAYLAŞ