Qualcomm, iki yeni mobil platform duyurdu - Haberler - indir.com

Qualcomm, iki yeni mobil platform duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-12 12:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

İşlemci serisi Qualcomm Snapdrogon, kullanıcıların daha iyi fotoğraf çekimi ve oyun oynama deneyimi yaşayabilmesi adına, iki yeni mobil platform çıkaracağını duyurdu. Yeni mobil plaformlar Qualcomm Snapdragon 660 ve Snapdragon 630, kullanıcılarına üstün performans sunacak şekilde tasarlandı. Kaliteli fotoğraf çekimi ve oyun oynama deneyimi sunmasının yanında, uzun pil ömrü de vaatler arasında yer alıyor. Yani tüm bunları yapabilirken, pilin hemen tükenmesinin de önüne geçilecek.

Qualcomm Technologies'in Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kedar Kondap , sunacakları yeni mobil platformlar hakkında, 'Snapdragon 660 ve Snapdragon 630 mobil platformlar sayesinde gelişmiş kaliteli görüntüler ve hızlı LTE bağlantısı gibi özellikler, artık çok daha fazla cihazda performans ve kaliteden ödül verilmeden kullanılabilecek. Böylece çok daha fazla kullanıcı kamera, ses ve görsel işlemler, bağlantı, gelişmiş CPU ve GPU performansı, hızlı şarj, güvenlik ve makine öğreniminde daha iyi deneyimler yaşayabilecek.' ifadelerini kullandı.

Snapdragon 660 ve Snapdragon 630 kamera özelliklerine bakıldığında; üstün düşük ışıklı fotoğraf çekimleri, doğal tonlara sahip fotoğraflar, çift kameraları akıllı telefonlar için daha yüksek veri çıkışı, bulanıklık efektleri, çift piksel otomatik odaklama, gelişmiş kamera kayıt dengelemesi gibi özelliklere sahip olduğu görülüyor. Ses ve Görsel İşlem özelliklerinde; Platformlar Qualcomm All-Ways Aware teknolojisinden yararlanıyor. Bu teknoloji sayesinde, Hexagon DSP üzerinde platformların daha az enerji harcaması sağlanıyor. Aynı zamanda, Qualcomm Hexagon 680 DSP  bilgisayar görüşünde ve makine zekası iş yüklerinde de performans artışını ve güç verimliliğini mümkün hale getiriyor. Bağlantı; Snapdragon 660 ve 630 platformları, Snapdragon X12 LTE modem kullanıyorlar ve bu sayede, ilk kez 600Mbps indirme hızlarına ulaşılıyor. Platformlar Bluetooth 5 desteği de sağlıyor. Bununla beraber yaya navigasyonu, hızlı konum belirleme, zorunlu acil servis gereksinimleri gibi özelliklere sahip. Qualcomm Quick Charge 4; İşlemciler, 5 dakika şarj edildiği takdirde, 5 saate kadar konuşma desteği ve 15 dakikalık şarj ile yüzde 50'ye varan pil ömrü sunuyor. Güvenlik: Platformlar, mobil cihaz üzerinde donanım tabanlı odaklı koruma sağlıyor.





PAYLAŞ