Qualcomm Huawei'ye yonga tedarik etmek istiyor - Haberler - indir.com

Qualcomm Huawei'ye yonga tedarik etmek istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-10 19:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın önde gelen ve en büyük mobil işlemci üreticisi olan Qualcomm, Huawei için özel bir izin istiyor. Bu durumun sebebi olarak ise işlemci satışı ifade ediliyor. Bildiğiniz üzere Trump yönetimi, Huawei’nin akıllı telefon işlemcilerine erişimini kısıtlayacak bir düzenleme değişikliği gerçekleştirmişti. ABD bu kararı ile Huawei’nin ana işlemci üretici şirketi olan TSMC gibi şirketlerle olan ticari ilişkini kesmiş oluyor. Yürürlüğe alınan kararın merkezinde ise işlemci üretiminde kullanılan ABD yapımı ekipmanları kullanan şirketleri, lisans anlaşmaları ile Huawei şirketine işlemci sağlama noktasında engelleme gayesi bulunuyor. Şirket bu sebeple ise amiral gemisi seviyesinde işlemci üretimini Kirin 1000 ile bitiriyor. Ayrıca daha hiçbir Kirin işlemcinin ise piyasaya çıkmayabileceği de ifade ediliyor.

Qualcomm’dan Huawei’e özel istek geldi

Xiaomi Avrupa pazarında Huawei'yi tahtından indirdiXiaomi Avrupa pazarında Huawei'yi tahtından indirdi

Bu sebeple Huawei işlemci tarafında tedarik arayışına girdi. Tayvan merkezli MediaTek şirketi bunlardan birisi olurken, Huawei’nin MediaTek’e vermiş olduğu işlemci siparişini tam yüzde 300 oranında artırdığı ifade ediliyor. Daha önce konuşan bir analist ise Huawei’nin 2021 yılında Snapdragon işlemciler kullanabileceğini ifade etmişti. Fakat bu durum gerekli izinleri alınmadan mümkün olmayacak gibi duruyor.

Qualcomm’un ise bu durum için ciddi bir çalışma içerisine girdiği gelen bilgiler içinde yer alıyor. Hükümet görevlilerinden Huawei’ye işlemci satmak adına izin almaya çalışan Qualcomm, şirketten gelecek olan potansiyel milyar dolarları Çin veya Tayvan merkezli işlemci üreticilerine kaptırmak istemiyor. Bu noktada izin çıkıp çıkmayacağı ise henüz bilinmiyor.


Huawei ekosistemiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracakHuawei ekosistemiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak
İndirmeye açılan Huawei GameCenter neler sunuyor?İndirmeye açılan Huawei GameCenter neler sunuyor?

PAYLAŞ