Qualcomm, dünyanın ilk 5G destekli genişletilmiş gerçeklik (XR) platformu Snapdragon XR2'yi duyurdu - Haberler - indir.com

Qualcomm, dünyanın ilk 5G destekli genişletilmiş gerçeklik (XR) platformu Snapdragon XR2'yi duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-06 17:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil işlemci üreticisi olan Qualcomm, yeni teknolojilerini tanıtmaya devam ediyor. Şimdi ise 5G destekli genişletilmiş gerçeklik platformu olan Snapdragon XR2 tanıtıldı. Qualcomm tarafından genişletilmiş gerçeklik platformu olan yeni XR2 duyuruldu ve Pokemon Go’nun yaratıcısı olan Niantic ile çalışılacağı söylendi. Qualcomm Snapdragon XR2 platformu daha önceki XR1 platformunun devamı olarak gözüküyor. Snapdragon XR2 ise artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik donanımları için özel olarak tasarlanacak gözlüklerde 5G bağlantı ve ses tabanlı etkileşim gibi önemli özelliklere destek sağlayacak.

Qualcomm Snapdragon XR2 Duyuruldu

Qualcomm, akıllı saatler için yeni işlemciler tasarlıyorQualcomm, akıllı saatler için yeni işlemciler tasarlıyor

Qualcomm’un bu yeni platformu göz başına 3000 x 3000 olarak yüksek bir çözünürlük ve 90 Hz kadar yenileme hızı sunuyor. Diğer yandan 8K görüntü çözünürlüğünde 60 FPS’ye kadar 360 derecelik video desteği de bulunuyor. Derinlik algılama gibi özellikleri ile rakiplerine bakıldığı zaman bu yeni platformun çok daha iyi bir performans sergilemesi bekleniyor.

Snapdragon XR2 yedi farklı kamera entegrasyonuna sahip olurken, 26 farklı noktayı izleyebilen özel bir görüntü işleme teknolojisine de sahip olacak. Qualcomm sadece bu yeni platformu ile değil 2020 cihazları için de sunacağı işlemciler ile dikkatleri çekiyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde 5G desteğine sahip Snapdragon 865 işlemcisi tanıtılmıştı. Bu işlemci Snapdragon 855 Plus’a göre yüzde 20 ile yüzde 30 arasında daha yüksek bir performans sunacağı söyleniyor. Bakalım şirket yeni platform ve işlemcileri ile nasıl bir performans sergileyecek göreceğiz.


Pubg yapımcılarından Qualcomm ortaklığında telefon geliyorPubg yapımcılarından Qualcomm ortaklığında telefon geliyor
Qualcomm Snapdragon 865 özellikleriQualcomm Snapdragon 865 özellikleri

PAYLAŞ