Qualcomm Apple Uzlaşmasından Kasasını Doldurarak Çıktı - Haberler - indir.com

Qualcomm Apple Uzlaşmasından Kasasını Doldurarak Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-02 12:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

5G modemler için yeniden Qualcomm ile anlaşan Apple, gelecek çeyrekte Qualcomm'un kasasını dolduracak!

Geçtiğimiz günlerde Apple ve Qualcomm  arasında ateşkes ilan edilmiş ve iki firma birbirlerine olan davaları geri çekerek anlaşma sağlamaya karar vermişti. Firma arasında anlaşma görüşmeleri hala devam ediyor ve bir bilgi paylaşılmıyordu ki, Apple ve Qualcomm  arasındaki anlaşmanın detayları biraz daha netleşmeye başladı.

Qualcomm dünyanın ilk mobil 5G veri bağlantısını gerçekleştirdiQualcomm dünyanın ilk mobil 5G veri bağlantısını gerçekleştirdi

Qualcomm 'un ön görüsüne göre, Apple ile yeniden anlaşma sağlamaları onlara kazanç olarak büyük bir kar sağlayacak. Apple'la uzlaşması sayesinde Qualcomm yılın üçüncü çeyreğinde kasasına 4.5 ila 4.7 milyar dolar girmesini bekliyor. Buda Qualcomm'un yılın son çeyreğinde kazancını daha da arttırarak seneyi ciddi bir karla kapatması demek oluyordu.

Apple ve Qualcomm Arasındaki Dava Süreci Sona Erdi

Ancak Qualcomm bu konuyu netleştirmek için bir açıklama yaptı. Qualcomm'un yaptığı açıklamaya göre, Apple'a yaptıkları anlaşma sayesinde kasalarına girecek olan bu miktar şirketin somut bilançosuna beklenen kadar etki etmeyecek.

Qualcomm Bu Anlaşmadan Neden Somut Kazanç Elde Edemiyor?

Qualcomm'un Apple ile yapmış olduğu anlaşmanın dışında 4.7 ile 5.5 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Ancak bunun 1.23 milyar dolarlık kısmı ise içerisinde Apple'ında yer aldığı patent lisans ödemeleri oluşturuyor. Şirket yıllık kazancından ödemelerini düştüğünde ise net gelir belli bir miktarda düşüşe uğruyor.

Apple'ın patenlerde ya da dışarıya olan ödemelerinin ne kadar olduğu ise bilinmiyor. Ancak yeniden Qualcomm ile anlaşma sağlayan ve iPad ve iPhone'larda, Qualcomm modemlerini kullanacak olan Apple'ın, şirketin net bilançolarına olan etkisinin daha somut olması bekleniyordu ki yapılan açıklamalar bu düşünceleri tersine çevirdi.

Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu

Qualcomm Apple ile aralarındaki savaşı bitirerek anlaşma sağlamış da olsa, başarısının iPhone ve iPad'lere bağlı olmaması, anlaşmanın Qualcomm açısından mobil bileşen pazarındaki hakimiyetini güçlendirecek bir destek olduğun fikrini öne sürmek yanlış olmaz. Bu durumun Apple'ın 5G modemler için teknoloji devi olan Samsung'la anlaşma sağlamak istemesiyle de bir bağlantısı olabilir mi henüz bilmiyor. Gelecek dönemlerde Qualcomm'un bu anlaşmadan nasıl etkileneceği merak ediliyor. Anlaşma devam ederse önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde güçlenmesi beklenen Qualcomm cephesinde durumların ne olacağı ise belli değil. 


Apple, Qualcomm çalışanlarını baştan çıkartıyor!Apple, Qualcomm çalışanlarını baştan çıkartıyor!
Qualcomm ve Apple'ın Davası SonuçlandıQualcomm ve Apple'ın Davası Sonuçlandı

PAYLAŞ