Qualcomm 2023 yılında araçlarda yerini alacak - Haberler - indir.com

Qualcomm 2023 yılında araçlarda yerini alacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-08 19:50:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Snapdragon Ride adı verilen yeni platform mevcut araçların akıllı güvenlik sistemlerinden gelişmiş robot arabalara kadar her segmente hitap ediyor.

Sürücüsüz araçlar öncelikli olarak yarı otonom ya da akıllı güvenlik sistemleri gibi özellikleri bünyesinde barındıran araçlarda artık özel donanımlar mecburiyet haline büründü. Nvidia ve Intel MobilEye gibi firmalar uzun zamandır bu alanın en iyi rekabetçi iki firması. Yakın zamanda Qualcomm'da bu rekabete katılacak. 

Apple ile tekrar anlaşan Qualcomm'un piyasa değeri 100 milyar dolara ulaştıApple ile tekrar anlaşan Qualcomm'un piyasa değeri 100 milyar dolara ulaştı

Snapdragon Ride neler sunacak?

Çoğunlukla mobil yonga ve iletişim yongası kategorilerinde dünya lideri olarak bilinen Qualcomm; otomotiv sektörü adına da özel bir yonga seti geliştiriyor. Snapdragon Ride ismindeki yeni platform bütün seviyelerdeki otonom araç teknolojilerine katkı verecek.

Snapdragon Ride için şimdilik teknik detaylar açıklanmadı fakat çok çekirdekli işlemciler, yapay zeka hızlandırıcıları ve grafik birimlerinden oluşuyor. Hizmet verdiği sektöre göre bu birimler daha güçlü ve maliyet odaklı olacak. En düşük kategorilerde 30 TOPS işlem performansı sağlayacakken en üst seviyede ise 130W TDP değeri üzerinden 700 TOPS sınırına çıkabilecek. Ayrıca ek bir sıvı soğutma sistemi de gerekmeyecek.

Qualcomm'un öncelikli hedefinde ana akım olarak gösterilen ve elde bulunan otomobillerde kullanılan şerit takibi ya da trafik işareti takibi gibi akıllı güvenlik özelliklerinden seviye 4 olarak bilinen robot taksi gibi tamamen otonom araçlara kadar tüm seviyeler yer alıyor.

Qualcomm yeni platformu ile yalnızca tek bir alanda kısıtlı kalmak istemiyor. Mobil tarafta önemli tecrübeler edinmişti. Bunları otomotiv sektörüne aktarmanın büyük bir avantaj sağlayacağına inanıyor.

Snapdragon Ride platformu otomotiv üreticileri ve Seviye 1 sistem geliştiren üreticiler için yaza doğru örneklemeye başlayacak ancak ilk araçların 2023 yılında yollarda olması bekleniyor.



PAYLAŞ