Q4 2013 - Sosyal Medya İstihbarat Raporu - Haberler - indir.com

Q4 2013 - Sosyal Medya İstihbarat Raporu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Adobe Digital Indeks tarafından her yıl ücreti ödenen, hak edilen ve sahip olunan sosyal medya eğilimlerinin analiz edildiği Q4 2013 adı verilen Sosyal Medya İstihbarat Raporu'nun detayları yayınlandı.

Raporda bulunan temel bulgulara göre Facebook, Twitter, Pinterest ve Tumblr siteleri 2013 yılının dördüncü çeyreğinde perakende sitelerinin aksine beklenmedik bir şekilde kaliteli trafik yarattığını ve ziyaret başına gelirin de bu kanallarda arttığını gösteriyor. Raporda görülen verilere göre Tumblr ziyaretçi başına gelirini bir önceki yıla göre yüzde 340 oranında artırırken onu takip eden Pinterest yüzde 244, Twitter'ın yüzde 131 ve Facebook'un yüzde 72 oranlarında artışla gelir elde ettikleri görülüyor. Buna ek olarak Twitter ve Pinterest'in perakende sitelerine referans vererek gelen ziyaretlerden geçen yıla göre yüzde 125 ve yüzde 89 oranlarında sağladığı artış ile Facebook'tan daha fazla rekabetle karşı karşıya kaldığı da ön plana çıkıyor.

Social Rpv Yoy

Sahip olunan sosyal eğilimlerdeki bulgulara göre; Özellikle tatil sezonlarında tüm sosyal medya kanallarında çeyrekten çeyreğe karşılaştırma yapıldığında ziyaretçi başına gelir Twitter'da yüzde 84, Pinterest'de yüzde 69, Tumblr'da yüzde 38 ve Facebook'da yüzde 31 oranlarında tüm zamanların en yüksek değerlerine ulaştığı açık bir şekilde belirtilmiş. En yoğun trafiğe sahip olan Facebook'un yanı sıra Pinterest'in gelirinin Birleşik Kralllık'ta Facebook'u geçtiği ve 2014 yılında ABD'de Facebook'un ziyaretçi başına gelirini aşması bekleniyor.

Yapılan bu analiz için 2012 ve 2013 yıllarının son çeyrekleri arasında perakende, medya, eğlence ve gezi sitelerinde yayınlanan 240 milyon Facebook reklam gösterimi, 1.5 milyardan fazla Facebook iletisi, sosyal paylaşım ağlarına 500 milyon tekil ziyaretçi ve Facebook üzerinde yorumlar, paylaşımlar ve beğeniler de dahil olmak üzere 6.3 milyar sosyal etkileşimi içeren toplu ve anonim veriler temel alınarak hesaplanmışken ücretli sosyal veriler için Adobe Marketing Cloud analizleri kullanılmış.

Ücreti Ödenen Sosyal Eğilimler analizinde artan tüketici ilgisine bağlı olarak marka pazarlamacıları için çekici bir hale gelen Facebook'un reklam tıklanma oranı (CTR) geçen yıla göre yüzde 365 oranında artış gösterirken, bin gösterim başına Facebook maliyeti (CPM) ise yüzde 437 arttı. Ayrıca platformun reklam tıklanma hacmi ise geçen yıla göre yüzde 125 artış göstermiş.

Markaların iletilerine olan sosyal ilgi ise Facebook'ta geçen yıla göre yüzde 180 oranında artış yaşanırken, marka iletisi gösterimlerinde yüzde 150 oranında yükseliş kaydedilmiş. Görsel içerikli marka iletilerine olan ilgi ise yüzde 10'luk normal metin iletilerine göre yüzde 650 oranında artış göstermiş. Bunun yanı sıra bağlantı, metin veya video içeren iletiler de geçen yıla göre daha az ilgi görmüş.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ