PUBG'de Banlanılan Toplam Oyuncu Sayısı Açıklandı - Haberler - indir.com

PUBG'de Banlanılan Toplam Oyuncu Sayısı Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-06 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bluehole tarafından yayınlanan raporlara göre PUBG’de bu zamana kadar banlanan hileci oyuncu sayısı belli oldu. PUBG bildiğiniz üzere PC platformuna çıkış yapmış ve tıpkı rakibi Fortnite gibi yoğun bir ilgi görerek en popüler oyunlardan birisi olmuştu. Oyun öylesine popüler olmuş ki bu noktada günlük milyonlara varan oyuncu sayısına erişmişti. Ancak bu kadar yoğun bir kitle doğal olarak hilecileri de getirdi. Şimdi ise bazı verilere göre bu zamana kadar PUBG üzerinden 13 milyon kullanıcının hile sebebiyle banlandığı ifade edildi. Birçok oyuncu oyunda yer alan bu hileci kitleden şikayetçi olurken PUBG ise aitbot, Wall hack ve birçok benzer hile kullanan kullanıcıları tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

PUBG’deki Hile Problemleri

Oyunun en büyük sıkıntılarından olan hileden ötürü yapılan açıklamada 2017 Haziran döneminden beri yaklaşık 13 milyon kullanıcının illegal program kullanımı sebebiyle oyunda uzaklaştırıldığı açıkladı. Bluehole’da yer alan haftalık verilere dayanılarak bir Reddit kullanıcısı tarafından açıklanan bu bilgiler doğrultusunda ban rakamları ortaya çıkıyor. Oluşturulan bu hileci kullanıcı grafiğinde ise en fazla bu yıl içerisinde banlanmaların gerçekleştiği gözüküyor. Ayrıca banlanmaların 2017’de göre bir hayli yükseldiği de ortaya çıkan detaylardan birisi oluyor. Banlanan birçok kullanıcının ise farklı isimler ile tekrardan oyuna dönebildikleri biliniyor.

Bir istatistik çıkartılan reddit kullanıcısı tarafından ayrıca PUBG’nin genel ve toplam oyuncu sayısında da çeşitli düşüşler yaşadığı belirtiliyor. Bu noktada bu yıl başında oyunu PC platformunda ilk defa görürken anlık kullanıcı rakamları bir milyon seviyesinin aşağısına düşmüş durumda. Hilecilerin oyundan uzaklaştırılması Ağustos döneminde başlarken bu noktada PUBG’i Düzelt adı altında kullanıcıların iyi bir etkileşim kurduğu da gözüküyor. Bakalım bu banlanma sürecinde rakamlar ne kadar daha yükselecek göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ