Pubg yapımcısından Antstream'e yatırım - Haberler - indir.com

Pubg yapımcısından Antstream'e yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-24 14:33:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Klasikleşmiş oyunların son teknoloji modern cihazlarda oynanmasını sağlayan retro oyun akışı hizmeti sağlayan Antsream Arcade, bu yıl içerisinde ABD'de de yer alacak. Antsream Arcade, Çinli teknoloji devi Tencent platformundan önemli bir yatırım aldı. Oyun akışı hizmeti sağlayan şirketlerin gelecek yıllar içerisinde sektörde önemli bir yere sahip olması bekleniyor. Teknoloji dünyasında etkin olmaya odaklanan şirketler artık oyun hizmetleri alanında da etkin olmaya odaklanıyor. Yapılan çalışmalar, planlamalar ve yatırımlarda bu şekilde ilerliyor. Oyun sektörüne yapılan yatırımların son örneğini ise, retro oyun akışı sağlayan Antsream Arcade şirketine Tencent tarafından yapılan yatırımdır. 

Yatırımlar artıyor

İlk aşamalarında Kicktstarter kampanyası doğrultusunda finanse edilen Antsream Arcade, dünyanın en çok satan bilgisayarı olarak bilinen Commodore 24 ve Amiga gibi popüler olmuş makinelerde popüler olan 2 binden fazla retro klasiği olarak adlandırılan içerik, aylık abonelik sistemi doğrultusunda kullanıcılara sunuluyor. Şu an için İngiltere'de aktif olarak çalışan şirket, söz konusu bu hizmeti kullanıcılara 12.5 dolar ya da 12 ay boyunca abone olma şartı ile ayda sadece 9.9 dolardan kullanıcılara sunuluyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre bu yıl şirket ABD'de de aktif olarak çalışmalarına başlayacak.

Sistem üzerinde yer alan retro oyunlar arkadaşlar ile beraber toplu bir şekilde oynanacağı gibi aynı zamanda dünya çapında diğer oyunlar ile beraber de toplu bir şekilde oynanabilir. Oyun akışı hizmeti sunan şirketin şimdiye kadar Riot Games, Epic Games, Activision Blizzard, Ubisoft, Supercell ve Paradox Interactive gibi dev oyun geliştirici şirketlerden de finansal destek alırken şirkete yapılan son yatırım ise Tencent şirketinden geldi. Antstream Arcade şirketinde CEO görevini üstlenen Steve Cottam'ın konuyla ilgili şunları söyledi; "Tencent'in yolculuğumuza bu kadar erken yatırım yaparak potansiyelimizi anladığı için gerçekten ayrıcalıklıyız. Tencent ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." Oyun sektörünün gelişmesi ile beraber teknoloji dünyasını yakından takip eden ve bu alanda etkin olmak isteyen şirketlerde kendilerini geliştirerek oyun dünyasında yer almaya yönelik hareket ediyor. Gerek yatırımları gerek planlamaları doğrultusunda oyun dünyasına giriş yaparak bu alandaki şirketlere de yatırım yapmaya yönelik hareket ediyorlar. Şu an ki çalışmalar sonucunda gelecek günlerde çok daha başarılı hamleler yapılacak. 

 

 





PAYLAŞ