Çin menşei sahip birçok marka ve girişim bulunuyor. Bu isimler fazla bilinmese de daha çok piyasaya sürmüş oldukları girişimler ile patlama gerçekleştiriyorlar. İşte bu girişimlerden birisi ise PUBG’nin yapımcısı olan Tencent şirketi oluyor. Oyun dünyasının yükselen ve rekorlar kırmaya devam eden ismi PUBG’nin yapımcısı Tencent’in aslında sahip olduğu bilinmeyen ancak popüler birçok yapımı bulunuyor. Teknoloji kategorisinde sadece akıllı telefonlar tarafında değil artık her alanda Çin’den atılımlar görmeye devam ediyoruz. Özellikle Huawei ve Xiaomi markaları Çin’in telefon girişim tarafını sırtlarken, başka yapımlar ve kategoriler tarafında da çeşitli isimleri görmek mümkün oluyor.

Tencent’in Yıldızı PUBG Mobile

1 1543839920

Oyun sektörünün belki de en hızlı çıkış yapan isimlerinden olan PUBG, sunmuş olduğu Battle Royale modu ile rekorlar kırmaya devam ediyor. Battle Royale modunu popüler olarak oyun dünyasına sokan girişim PUBG’e karşılık birçok rakip isim gördük. Özellikle ABD’li şirketler tarafından sevilen popüler seriler olan Call of Duty oyunları için de sonradan online seçenek olarak Battle Royale modunun eklendiğini gördük. Tencent ise yapımcılık anlamındaki bu başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu. PUBG bu anlamda Tencent’in ve Çin’in yükselen yıldızı olmaya devam ederken gelin şimdi bu işin arkasındaki diğer yapımlara göz atalım.

Tencent Pictures, Sinema Başarısı

2 1543839932

Tencent oldukça büyük bir şirket ve yapım olurken sadece oyun alanında faaliyet gösteren bir şirket konumunda bulunmuyor. Bu noktada sinema dünyasında da önemli işlere imza atan yapım 3 yıllık bir geçmişe sahip olsalar da destek vermiş olduğu filmler arasında şu yapımlar bulunuyor:

  • Warcraft
  • Kong: Skull Island
  • Wonder Woman
  • Venom
  • Bumblebee
  • Terminator 6 (2019’da vizyonda olacak)

ABD yapım olan bu filmlerde Çinli şirket Tencent’nde desteği bulunuyor. Bu noktada Çinli ticaret girişimlerinin ne kadar büyük bir kapasiteye sahip olduklarını şimdi anlamaya başlıyoruz.

ABD’li WhatsApp’a Rakip İsim WeChat

Popüler mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan WeChat daha çok Asya pazarının popüler ismi olarak biliniyor. Mart 2018 ile beraber 1 milyar aktif kullanıcıya sahip olan uygulama veri gizlilik noktasında tartışmalara sebep olsa da, büyümesini sürdürüyor. Peki bu uygulamanın arkasında kim var dersiniz? Tabii ki de Tencent bulunuyor.

Yapay Zeka Mekanı: Tenct Al Lab

3 1543839941

Çin’de yer alan Shenzen şehrinde bulunan Tencent’e ait laboratuvarlar 2016’dan beri faaliyet göstermeye devam ediyorlar. Gizlilik esasları doğrultusunda çalışmaların sürdüğü bu alanda yapay zeka teknolojilerine yönelik önemli geliştirmelerin sürdürüldüğü biliniyor. Tong Zhang liderliği ile faaliyete devam eden bu bölümde yapay zeka yaratıcılık gibi yetenekler üzerinde 50’den fazla bilim insanının çalıştığı ifade ediliyor. Diğer yandan bu bölümde ABD ve Çin’den toplanan 200’den fazla mühendisin bulunduğu biliniyor.

Tencent sahip olduğu bu girişim ve markalar ile beraber dünya pazarındaki ağını genişletmeye devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir