PUBG ve Fortnite Bir Ülkede Daha Yasaklandı - Haberler - indir.com

PUBG ve Fortnite Bir Ülkede Daha Yasaklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-19 22:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Popüler Battle Royale oyunları olan PUBG ve Fortnite, bir ülkede daha yasak konusu oldu. Bir süredir çeşitli ülkelerde yasaklanmaya devam edilen bu oyunlar için yeni bir ülke daha eklendi. Bu noktada Irak hükümeti tarafından oyunların ülke genelinde yasaklama kararı alındı. Reuters adlı kaynağa göre Irak hükümetinin oyunları yasaklama sebebi olarak iki oyunun da Irak toplumunun sağlığını, kültürünü ve güvenliğini olumsuz yönde etkilemesi gösterildi. Ayrıca genç ve çocuklara karşı toplumsal ve ahlaki sorunlar oluşturması da sebepler arasında yer alıyor.

PUBG ve Fortnite Yasakları Artıyor

Asya Ülkesinden PUBG'ye Yasak GeldiAsya Ülkesinden PUBG'ye Yasak Geldi

Irak’ta Amerika Birleşik Devletleri işgaline karşı direnen Mehdi Ordusu’nun başı Moqtada al Sadr tarafından geçtiğimiz hafta yapılan bir açıklamada, PLayerunknown’s Battlegrounds’n bağımlılık yaptığı ifade edilmiş ve bu sebepten ötürü hükümetin oyunu yasaklamasına yönelik bir çağrıda bulunmuştu. Ayrıca "PUBG'de birkaç kişiyi öldürünce ne kazanıyorsunuz? Bilgilendirici bir oyun veya savaşmanın doğru yolunu öğreten askeri bir oyun değil." Sözlerini dile getirdi.

 Reuters raporuna göre Irak halkı bu karara oldukça tepki göstermişken, tepkinin Fortnite veya PUBG oyununu oynamayacakları için değil, asıl tepkinin hükümetin bu tarz yersiz önceliklere davranış göstermesi şeklinde belirtildi. Irak bu sorunlar haricinde yetersiz altyapı ve siyasi istikrarsızlık gibi çeşitli problemler ile boğuşurken, ülke parlamentosu toplanması sonrasında sadece bir kanun çıkardı ve Ocak ayında yayınlanan 2019 federal bütçe kanunu oldu.

Hatırlarsak PUBG, geçen haftada Nepal bölgesinde yasaklanmıştı.


PUBG oyun telefonu çıkarabilir!PUBG oyun telefonu çıkarabilir!
PUBG Mobile'a Gece Modu Geliyor!PUBG Mobile'a Gece Modu Geliyor!

PAYLAŞ