PUBG Mobile Mayıs Ayı Gelirleri Belli Oldu - Haberler - indir.com

PUBG Mobile Mayıs Ayı Gelirleri Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-11 11:46:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Battle Royale kategorisinde oyun dünyasındaki rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Tüm dünya genelinde ciddi bir oyuncu kitlesine sahip olan PUBG Mobile’ın Mayıs ayı kazanç rakamları açıklandı. Battle Royale kategorisinin en fazla kazanan oyunu olan PUBG Mobile, Honour of Kings yapımını geride bırakarak dünyanın en büyük mobil oyunu unvanına sahip oldu. Bu unvan ile beraber oyunun Game For Peace gelirleri de açıklandı. ABD’li analiz şirketi olan Sensor Tower, PUBG Mobile’ın geçtiğimiz ay için olan gelir rakamlarına dair açıklamalar yaptı. Şirketin ifade ettiğine göre söz konusu oyun Google ve Apple’ın uygulama mağazalarında geçtiğimiz ay 76 milyon dolar gelir elde etmiş durumda. Oyunun Çin versiyonu olan Game For Peace geliri ise 70 milyon dolar kazandırmış olarak belirtiliyor.

PUBG Mobile Dikkat Çeken Kazanç Rakamı

PUBG Mobile 1.Yıl Dönümü Etkinliği İstanbul'da OlacakPUBG Mobile 1.Yıl Dönümü Etkinliği İstanbul'da Olacak

Bu rakamlar ile beraber PUBG Mobile’ın Mayıs ayı için toplamda 146 milyon dolarlık bir gelir elde ettiğini görüyoruz. Tencent şirketinin PUBG Mobile öncesindeki popüler yapımı olan Honour of Kings tarafındaki gelir ise 125 milyon dolar olarak açıklanmış durumda. Bu kapsamda Tencent’in ilk çeyrekteki tarafta mobil oyun gelirlerinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2’lik bir düşüş gözüküyor. Şirketin geliri ise 300 milyon doların üzerine çıkmış durumda.

PUBG Mobile gelirinin şirketin yüzünü güldüreceğini sürdürmesi bekleniyor. Ancak diğer yandan oyunun Çin’de şiddet içeriğinden ötürü kaldırılmış olması ve daha sonra Game For Peace olarak farklı bir versiyonla yayınlanması, PUBG Mobile cazibesini düşürüyor. Ancak bazı analistlere göre ise bu karlılık ve oyunun popülerliğinin sürmesi düşünülüyor. Özellikle tüm dünya ile beraber ülkemizde de bir hayli popüler olan PUBG Mobile, bakalım bu yükselişini sürdürebilecek mi göreceğiz.


İlgili uygulamalar
PUBG Mobile'a Gece Modu Geliyor!PUBG Mobile'a Gece Modu Geliyor!

PAYLAŞ