PUBG bir ülkede daha yasaklandı - Haberler - indir.com

PUBG bir ülkede daha yasaklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-12 10:04:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Bir hayli popüler oyun olan Battle Royale PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), Ürdün’ün Telekomünikasyon Düzenleme Komisyonu tarafından farklı 6 oyun ile beraber oyun yasaklandı. Fortnite’ın da PUBG ile aynı kaderi paylaşacağı ortada gibi duruyor.

Bugün baktığımız zaman PC platformundaki oyun severlerle alakalı olarak türlü türlü tartışmalar meydana geliyor. Farklı farklı ülkelerdeki insanlar, bilgisayar oyunlarının çocukları ve gençleri şiddete teşvik ettiğinden ötürü olumsuz düşünüyorlar. Söz konusu olan oyunlar ile çok fazla vakit geçirmek yani oyun bağımlılığı konusunda artık Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bir hastalık olarak kabul edildiği için söz konusu olan bu tartışmaların azalacağı pekte mümkünmüş gibi görünmüyor. Bir hayli popüler oyun olan Battle Royale PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), Ürdün’ün Telekomünikasyon Düzenleme Komisyonu tarafından farklı 6 oyun ile beraber oyun yasaklandı. Fortnite’ın da PUBG ile aynı kaderi paylaşacağı ortada gibi duruyor. Battle Royale oyunlarının engellediği diğer örnekleri gibi burada da söz konusu olan asıl endişe, ortaya çıkan negatif bir etki idi.

PUBG Story Özelliği GetiriyorPUBG Story Özelliği Getiriyor

Pek çok ülke oyunu yasaklıyor

Telekomünikasyon Düzenleme Kurulu’na göre yapılan bir çalışma, söz konusu olan oyunun bütün yaş gurubundaki insanlara zararlı olduğunu gösteriyor. Komisyon yöneticilerinden birinin yaptığı açıklamaya göre ise vatandaşlardan gelen şikayetlere göre hareket ettiklerinin altını çizdi. PUBG oyunu daha önceden Irak Ülkesi’nde de yasaklanmış, Çin Hükümeti’nde ise hiç kimsenin ölmediği daha hafif olarak nitelendirilmiş bir sürüm ile değiştirildiğini görüyoruz. Nepal’de ise oyun, geçici olarak engellenmiş ancak temyiz mahkemesinin aldığı kararla bu engellemeyi kaldırmıştı.

 

 


Turkcell, PUBG Mobile'a Özel Paket OluşturduTurkcell, PUBG Mobile'a Özel Paket Oluşturdu
PUBG Lite hakkında bilinmesi gerekenlerPUBG Lite hakkında bilinmesi gerekenler

PAYLAŞ