PUBG 2018'de Ne Kadar Kazandırdı? - Haberler - indir.com

PUBG 2018'de Ne Kadar Kazandırdı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-25 14:32:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Piyasaya girdiği günden itibaren dünyanın en popüler oyunu olmaya hak kazanan PUBG, geliştirici şirkete de ciddi miktarda kar elde ettirdi. Battle Royal teması üzerine kurulan PUBG, gelişmiş düzeyde özellikleri, grafik tasarımları, oyuncuların kurdukları kontrol mekanizması ve sürükleyici bir maceranın yaşanıyor olması oyuncuları cezbeden en önemli özellikler arasında yer alıyor. Bununla beraber aynı zamanda oyunun hem mobilden hem de akıllı cihazlardan oynanıyor olması indirilme sayısında ciddi artış olmasını sağladı. PUBG geliştirici şirketinin açıkladığı mali raporda yer alan bilgilere göre şirkete 920 milyon dolar kadar para kazandıran oyun, 310 milyon dolar da kar elde etmesini sağladı. 

PUBG oyun telefonu çıkarabilir!PUBG oyun telefonu çıkarabilir!

Oyun pazarını incelediğimiz taktirde Battle Royal türünün tekrar canlanmasında adeta başrol oynayan Player Unknown’s Battlegrounds’ın yani PUBG'nin geliştirici şirketi 2018 yılı itibariyle mali raporlarını açıkladı ve geliştirici şirketi 2018’deki mali durumlarını açıkladı ve 920 milyon dolarlık (5 milyar 408 milyon TL) bir gelir elde ettiklerinin bilgisini verdi. Şirket tarafından yapılan söz konusu açıklamalarda, şirketin PUGB  oyunu ile 310 milyon dolar yani 1 milyar 822 milyon TL kar elde ettiklerinin bilgisi yer alıyordu. Oyun hem PC hem de mobil cihazlarda oynanıyor. Oyunun en çok gelir getiren platformu ise PC'ler oldu. Geliştirici firma şirkete kar getiren gelirin 790 milyon dolarını yani 4 milyar 600 milyon TL'sini bilgisayar oyuncularından elde ettiğini açıkladı. 

Rapor içerisinde bulunan bilgiler arasında oyunun gelir miktarının en çok hangi pazarda elde edildiği de yer alıyordu.Açıklamalardan elde edilen bilgilere göre gelirlerin %53'ü Asya pazarından gelirken, Asya'nın ardından Kuzey Amerika ve Avrupa ülkeleri geliyor. Bununla beraber oyunun mobil platformlardan elde edilen gelir miktarı hakkında da bilgi verildi. PUBG Mobile, 2018 yılı içerisinde şirkete 65 milyon dolar yani 382 milyon TL kazandırdı. Hem oyuncu hem de şirket açısından son dere başarılı bir oyun olarak hayatımıza giren PUBG, dünyanın her bölgesinde oldukça büyük kitleler ile oynanıyor. 

PUBG oyunu hakkında

Son zamanların Battle Royal türünde geliştirilen en başarılı oyunlarından biri olmayı başaran PUBG, oyun yapısı sayesinde dünyanın her yerinden tercih edilen oyunlar arasında yerini almayı başardı. Oyuncular PUBG'de arenaya uçaktan paraşüt ile atlayarak iniyorlar. Çeşitli silahlar ile rakiplerinin hakkından gelmeye yönelik hareket ediyor ve bunun yanı sıra aynı zamanda güçlendirici ögeleri de rakiplerinden önce toplayarak uzun süre arenada hayatta kalmaya çalışıyorlar. 

Her sahnesinde birbirinden farklı lokasyonlarda yer alarak farklı stratejiler doğrultusunda ilerleyeceksiniz. Oyunun en eğlenceli özelliklerinden biri ise, seçtiğiniz oyuncuyu kişisel zevklerinize göre giydirebilir ve farklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Zengin grafik tasarımları sayesinde gerek akıllı cihazlarda gerek PC'lerde kusursuz bir oynanış sunan PUBG oyuncuların mücadele içerisinde kusursuz anlar yaşamasını sağlayacaktır. Oyun ilk günden bugüne oldukça geniş kitleleri etkisi altına almış olup bunun getirisini de şirkete yansıtmıştır. Şirket oyun sayesinde ciddi miktarda kar elde ettiğini de açıkladığı raporda sunmuştur. 


İlgili uygulamalar
PUBG Mobile'a Gece Modu Geliyor!PUBG Mobile'a Gece Modu Geliyor!
PUBG ve Fortnite Bir Ülkede Daha YasaklandıPUBG ve Fortnite Bir Ülkede Daha Yasaklandı
PUBG Yasağı Yüksek Mahkeme Tarafından KaldırıldıPUBG Yasağı Yüksek Mahkeme Tarafından Kaldırıldı

PAYLAŞ