PTT Messenger Yayınlandı! PTT Messenger Nedir? PTT Messenger Özellikleri  - Haberler - indir.com

PTT Messenger Yayınlandı! PTT Messenger Nedir? PTT Messenger Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-08 09:08:03
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Cumhuriyet tarihimizin milli posta kuruluşu PTT dijital dünyaya adım atıyor.  PTTMessenger ile hayata geçecek olan uygulamayı hem iOS hem de Anroid tabanlı cihazlarda kullanmak mümkün olacak.  Whatsapp' a oldukça benzeyecek olan uygulamayı yetkililer 'Yerli Whatsapp olarak tanımlıyor. Tıpkı Whatsapp' da olduğu gibi uygulama masaüstü sürümü ile kullanılabilecek.

Milli ve Güvenli haberleşme hizmeti olarak sunulan PttMessenger uygulaması özellikle mesajlaşma uygulamalarında güvenlik endişesi olanlar için oldukça iyi bir alternatif olacağa benziyor. Uygulama geliştirilirken signal tabanlı açık kaynak kod kullanıldığı belirtiliyor. PTTMessenger uygulaması PTT Genel Müdürlüğü tarafından geliştirildi.  Ancak henüz Google Store ve IOS Store' ye henüz yüklenmedi. Şu an için sadece messenger.ptt.gov adresinden APK dosyası şeklinde dosyalar olsa da PTT A.Ş'nin kurumsal anlık mesajlaşma ve haberleşme çözümü ile bu dosyanın hiçbir ilgisinin bulunmadığı açıklandı. Ayrıca yapılan açıklamalarda PTTMessenger' in kurumsal müşteriler için geliştirilmiş bir çözüm olduğu vurgulandı. Kullanıcılar sağlıklı bir alt yapıdan indirilemeyen uygulamayı bir an önce marketlerde görmek istiyor. PTTMesenger ile ilgili resmi internet sitesinde yer alanlar ise şöyle :

  • PTTMesenger tamamen milli mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile güncellenmeye elverişli bir tasarıma sahiptir.
  • PTTMessenger güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler  dikkate alınarak geliştirilmiş bir yazılımdır.
  • Farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PTTMessenger kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlamaktadır.
  • PTTMessenger platform bağımsız çalışabilir yapısı ile etkin bir erişilebilir sağlamaktadır.




PAYLAŞ