PS5'te geriye dönük uyumluluk ile çalışmayacak PS4 oyunları açıklandı - Haberler - indir.com

PS5'te geriye dönük uyumluluk ile çalışmayacak PS4 oyunları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-12 13:00:07
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Sony tarafından paylaşılan bir blog yazısına göre PlayStation 5’te geriye dönük uyumluluk ile çalışmayacak olan PlayStation 4 oyunları açıklandı. Yapılan söz konusu açıklamaya göre 4000’i geçkin PlayStation 4 oyunu geriye dönük uyumluluk ile çalışmayacak ve 10 oyuna ise destek olmayacak. Japon oyun konsolu devi Sony, yakın zamanda satışta olacak olacak olan PlayStation 5 konsolunun geriye dönük uyumluluğuna sahip olacağını ve önceki nesil konsola ait oyunları çalıştırabileceğini geçtiğimiz dönemlerde doğrulamıştı. Ancak bu noktada hangi oyunların PS5’te çalışacağını ve hangilerinin ise çalışmayacağını tam olarak bilmiyorduk.

Henüz geçtiğimiz günlerde bir blog yazısı paylaşan şirket, PlayStation 5 oyun konsolunun geriye dönük uyumluluğu noktasında tüm cevapları vermiş oldu. Yayınlanan blog yazısında 4000’i geçkin PlayStation 4 oyununun büyük bir çoğunluk ile PlayStation 5 oyun konsollarında oynanabileceğini ifade etmişti. Ancak bazı oyunların ise sadece PS4 için özel kalacağını belirtmişti.

PlayStation 5'in dikey pozisyondan yatay pozisyona dönüşebilecekPlayStation 5'in dikey pozisyondan yatay pozisyona dönüşebilecek

Sadece PlayStation 4’te oynanabilen oyunlar

Yapılan açıklamalara göre PlayStation 4 oyun kitaplığının %99’u yeni nesil platformda çalışacak. Ancak şimdilik sadece 10 oyun PlayStation 5’te çalışmayacak. Söz konusu oyunlar ise şunlar;

  • DWVR
  • Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One
  • TT Isle of Man – Ride on the Edge 2
  • Just Deal With It!
  • Shadow Complex Remastered
  • Robinson: The Journey
  • We Sing
  • Hitman Go: Definitive Edition
  • Shadwen
  • Joe's Diner

Henüz geçtiğimiz ay açıklama gerçekleştiren PlayStation CEO’su Jim Ryan, PlayStation 5’in %99 oranlı PlayStation 4 oyunları ile uyumlu olacağını belirtmişti. Bu noktada PS4 oyunları ile uyumlu olurken PS1, PS2 ve PS3 oyunları ile uyumlu olmayacağını belirtmişti. PlayStation 5’in dijital ve standart sürüm olarak 19 Kasım 2020 tarihi ile beraber pazardaki yerini alacağını hatırlatalım.


PlayStation 5 depolama artışına izin verecek mi?PlayStation 5 depolama artışına izin verecek mi?
PlayStation 5'in ön siparileri Xbox Series X'i geçtiPlayStation 5'in ön siparileri Xbox Series X'i geçti

PAYLAŞ