PS5'ın VR adaptörleri ücretsiz dağıtılacak - Haberler - indir.com

PS5'ın VR adaptörleri ücretsiz dağıtılacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-29 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sony yöneticilerinden olan Shuhei Yoshida, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile PlayStation VR ekipmanlarını kullanan oyuncuları sevindirecek bir haber verdi. Buna göre PlayStation 4 uyumlu sanal gerçeklik ekipmanlarının PlayStation 5’te kullanılabilmesi için yeni bir adaptöre ihtiyaç olunduğunu belirten Yoshida, bu adaptörün ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi. Sony Interactive Entertainment Wolrdwide Studio’un bir numaralı isimlerinden olan Shuhei Yoshida, yaklaşan PlayStation 5 hakkında bazı açıklamalar yaptı. Twitter’dan gerçekleştirilen bu açıklamalar ile PlayStation VR ekipmanlarına sahip oyuncuları sevindirecek haberler verdi.

Sony PlayStation 5’in PS4 ile uyumlu PlayStation VR ekipmanlarını destekleyeceğini açıklamıştı. Yeni nesil oyun konsollarında VR oyun oynamak isteyen oyuncular, ek bir harcama yapmak durumunda kalmayacaklardı. Ancak PlayStation 4 ile uyumlu sanal gerçeklik ekipmanlarının ise PS5 ile kullanılabilmesi için özel bir adaptör olması gerekiyor. Yoshida’ya göre Sony, bu ekipmanları ihtiyaç duyan oyunculara ücretsiz olarak sunacak.

PS5'te Netflix ve Spotify hizmetiPS5'te Netflix ve Spotify hizmeti

PS5 VR ekipmanları ücretsiz olarak sunulacak

Yoshida tarafından yapılan söz konusu açıklamaya göre Sony’ye başvuru yaparak yeni nesil bağlantı adaptörleri talep edilebilecek. Öyle ki bu süreç oldukça kolay işleyecek. Eğer PlayStation 5 için ücretsiz olarak dağıtılacak olan bağlantı adaptörünü talep etmek isterseniz öncelikle kimlik doğrulama yapmanız gerekiyor. Daha sonra sahip olduğunuz sanal gerçeklik ekipmanının seri numarası ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak Yoshida tarafından yapılan açıklamalara göre bazı oyuncular, ücretsiz adaptör talepleriyle alakalı bazı problemler yaşıyor. Sisteme oldukça yoğun bir ilgi olduğu için Yoshida, sorun yaşanmaması için bir süre beklenilmesi gerektiğini söylüyor. Bakalım Sony’nin başlatmış olduğu bu programda PS5 sahipleri VR için uyumlu adaptöre kolay bir şekilde sahip olacaklar mı göreceğiz. Şuan için bu programın başlamış olduğunu ve resmi site üzerinden denemeniz gerektiğini belirtelim.


FIFA 21'in PS5 ve Xbox Series X'e ne zaman geleceği belli olduFIFA 21'in PS5 ve Xbox Series X'e ne zaman geleceği belli oldu

PAYLAŞ