PS5 oyun kutularının tasarımı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

PS5 oyun kutularının tasarımı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-10 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yeni özellikleri ve tasarımı ile oldukça ses getiren oyun konsolu PlayStation 5 için bugün itibariyle bazı yeni gelişmeler yaşandı. Yeni oyun konsolunun fiyatının sızdırıldığına dair iddialar ortaya çıkarken, diğer yandan konsolun yeni oyunları için kutu tasarımları da belli oldu. PlayStation 5 oyun konsolunun bildiğiniz üzere diskli ve disksiz olarak iki farklı versiyonu sahip olacağı biliniyor. Konsolun diskli versiyonu 499 dolar, disksiz versiyonu ise 399 dolar seviyelerinde satışa sunulacağı ifade ediliyordu. Bugün itibariyle ise Türkiye’de 7999 TL üzerinden satışa sunulacağı iddia edildi. Bu fiyat henüz kesin bilgi olmazken, Türkiye pazarı için olası bir satış fiyatı olarak düşünülüyor.

PlayStation 5 oyun kutu tasarımları belli oldu

Türkiye’de planlanan yeni sosyal medya değişiklikleriTürkiye’de planlanan yeni sosyal medya değişiklikleri

Konsolun gündeme gelen bir başka gelişmesi ise oyun kutu tasarımları oldu. Yeni oyun konsolu PS5’in oyunları için sunacağı kutu tasarımında aslında çok da fazla yenilik bulunmuyor. Öyle ki şirketin yine mavi kutu renklere sahip bir tasarımla geldiğini görüyoruz. Mavi üzerine ise konsolun rengi olan beyaza büründüğü gözüküyor. Birçok kişi yeni oyun konsolunun disksiz sürümünü almayı düşündüğü tahmin ediliyor. Ancak yine de kutulu oyun satışları hala ciddi rakamlara erişebiliyor. Şirketler kutulu satışları bırakmayı istemiyor.

PlayStation 5 konsolunun sunduğu özellikleri hatırlayacak olursak, konsolda AMD’nin 3.nesil Zen mimarisi üzerine kurulu sekiz çekirdekli bir işlemcisi bulunuyor. Grafik tarafında AMD imzalı Radeon Navi kartını kullanan PS5, 4K oyunculuğu standart bir hale getiriyor. 8K seviyesine kadar çıkabilen PS5, ışık efektlerine çağ atlatan Ray tracing desteği ile de dikkatleri çekiyor. Bunlara ek olarak PS5’in 825 GB’lık özel NVMe SSD birimi tam 5500 mb/saniye hız ile görev yapabiliyor. Yenilikleri ve oyunları ile dikkat çeken bu oyun konsolunu yıl sonunda satışa çıkması bekleniyor.


Google'ın Chrome için yayımlayacağı yeni güncelleme laptopların şarj ömrünü uzatacakGoogle'ın Chrome için yayımlayacağı yeni güncelleme laptopların şarj ömrünü uzatacak
Sony PlayStation'lar için yeni emülatör patenti aldıSony PlayStation'lar için yeni emülatör patenti aldı

PAYLAŞ