PS5 işlemcisi beklentileri tavan yaptırdı - Haberler - indir.com

PS5 işlemcisi beklentileri tavan yaptırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-11 21:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Japon devi Sony’nin merakla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5’in 2020’nin sonbahar döneminde çıkış yapacağı bekleniyor. PlayStation serisinin bu en yeni üyesi büyük bir merakla beklenirken, Shing oyun geliştiricileri olan Andrzej Sugier ve Grzegorz Kurek, PS5’in sahip olacağı işlemcisi hakkında önemli açıklamalar da bulundu. Oyunun arkasında yer alan şirket Mass Creations’tan Grzegorz Kurek ve Andrzej Sugier isimleri ile röportaj yapan Gamingbolt, yakın zamanda tanıtılması beklenen PlayStation 5 hakkında konuştu.

PlayStation 5’in İşlemcisi Hakkında Önemli Detaylar

PlayStation 5 daha az enerji tüketmeyi başaracak mı?PlayStation 5 daha az enerji tüketmeyi başaracak mı?

AMD Zen 2 işlemcisinin yeni nesil PS5 modelinde yer alması beklenirken, yüksek performanslı işlemcileri daha gerçekçi görüntüler sunacağı ifade ediliyor. İşlemci gücünün bugünün oyunları ile mekan tasarımı ve animasyonları kullanılarak geliştirildiği belirtilirken, işlemci kapasitesinin sanal dünya ile gerçeklik arasındaki çizgiyi oldukça bulanıklaştırdığını belirtti. Heyecan yaratan bu açıklamalar ile beraber PlayStation 5 daha da beklenen bir konsol haline geldi diyebiliriz. Bir başka beklenen konsol Xbox Scarlett için ise yine özel tasarlanmış olan AMD işlemci ile beraber GDDR6 bellek ve yeni nesil bir SSD’nin yer alması bekleniyor. Xbox’ta PS5 gibi 2020 yılının sonunda piyasada olacak.

Mass Creations şirketine ait olan Shing oyunu ise Xbox One, PS4 ve PC platformları için 2020 yılında çıkışını gerçekleştirecek. Özellikle Sony’nin amiral gemisi konsolu PS4 uzun yıllardır pazarda olurken, PS5 için beklentilerin daha da arttığını söyleyebiliriz.


PlayStation Assist nedir? PS5'e yapay zeka desteği mi verecek?PlayStation Assist nedir? PS5'e yapay zeka desteği mi verecek?
PlayStation 5 çıkış tarihi resmen açıklandıPlayStation 5 çıkış tarihi resmen açıklandı

PAYLAŞ