PS5 ilk 4 haftasında 3.4 milyon sattı - Haberler - indir.com

PS5 ilk 4 haftasında 3.4 milyon sattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-30 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

DigiTimes tarafından yayımlanan bir rapora göre PlayStation 5, ilk dört haftasında 3,4 milyon adet sattı. Bu rakamın 2021 yılındaki satış miktarının 18 milyona ulaşabileceğini düşünülüyor.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony geçtiğimiz aylarda merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’i piyasaya sürmüştü. Neredeyse bir buçuk aydır hayatımızda olan PlayStation 5’e henüz pek çok oyuncu bu konsola erişme imkanı yakalayamamış olsa da gelen istatistikler, PlayStation 5'in ilk dört haftasında satışlarıyla muhteşem bir başarı yakaladığını gösteriyor. Hatta bu rakamların PlayStation tarihinin en hızlı yükselişi olduğu ifade ediliyor.

PlayStation 5 Türkiye'de satışa sunulduPlayStation 5 Türkiye'de satışa sunuldu

Asya'nın en büyük teknoloji gazetelerinden DigiTimes, sektör kaynaklarından edindiği bilgilerle detaylı bir rapor oluşturdu. Yayımlanan bu rapora göre PlayStation 5, piyasaya sürüldüğü ilk dört haftasında, 3,4 milyon adet satışla rekor kırdı. Kısaca Sony, ilk bir ay içinde 3,4 milyon adet PlayStation 5 satmış oldu. Üstelik şirketin bu başarısını, 2021 yılında daha da etkileyici seviyelere çıkararak satış rakamlarını arttıracağı düşünülüyor.

Pandemi Sony'in başarısına gölge düşürebilir

Sektörün uzmanları Sony, 2021 yılında 16,8 milyon ila 18 milyon aralığında konsol satacağını düşünüyor. Tabi bu nokta da Sony için çalışan alt şirketlere de büyük iş düşüyor. Pandemi nedeniyle yaşanabilecek kısıtlatmalar ya da üretim yavaşlamaları Sony'nin 2021 yılı planlarını alt üst edebilir.

Sony, PS5 DualSense'de X-O karmaşasını ortadan kaldırıyor

Bunun yanı sıra DigiTimes'ın raporunda yer alan bilgilere göre Sony, PlayStation 5 önceliğini Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarına vermiş bulunuyor. Ancak bu durumun sonsuza dek böyle sürmeyecek. Şirketin  2021 senesinde Asya ülkelerinde de stok sorunu yaşamayacağı düşünülüyor. Bu durum şimdilik PlayStation 5’in Asya'ya çok az miktarda sunulduğu anlamına gelmekte olsa da önümüzdeki sene tüm dengeler değişecek gibi duruyor. Famitsu isimli video oyun dergisinin yayımladığı istatistiklere göre  de PlayStation 5 Japonya'da 242 bin kullanıcı tarafından satın alındı. Rakamlar böyle devam ederse Sony’nin PlayStation 5 için hedeflediği başarından daha büyük bir başarı elde edeceğini söylemek de yanlış olmaz. Şirketin önümüzdeki sene nasıl bir başarı yakalayacağını birlikte göreceğiz. Sony hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz


PlayStation 5 VRR desteğine kavuşabilirPlayStation 5 VRR desteğine kavuşabilir
PlayStation 5'in stokları tükendiPlayStation 5'in stokları tükendi

PAYLAŞ