PS5 için oyun üretimine başlandı - Haberler - indir.com

PS5 için oyun üretimine başlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 13:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Sony tarafından merakla duyurulması beklenen Playstation 5 oyun konsolu için, Sony stüdyoları oyun üretmeye başladılar.

PlayStation Plus Nedir? Ocak ayı ücretsiz oyunları

Sony, PS5'i ne zaman piyasaya sürecek?Sony, PS5'i ne zaman piyasaya sürecek?

Oyun dünyasının en önde gelen konsollarından biri olan Playstation’ın yaratıcısı Sony’nin, konsol serisinin yeni modeli PS5’i ne zaman duyuracağı merak konusu. Oyun tutkunları, oldukça uzun yıllardır PS4 oyun konsolu ile kendilerini avutuyorlar. 2016 yılında PS4 Pro, PS4 Slim gibi yan modeller çıkarılmış olsa da artık bu modellerin üzerinden de 2.5 yıl geçti. Bu nedenle PS5’in bu yıl içerisinde duyurulması, Sony’den beklenenler arasında. Direkt olarak konsola dair bir duyuru gerçekleşmese de oyun tutkunlarının heyecanlanacağı bir haber gündeme geldi. Elde edilen bilgilere bakılırsa, Sony stüdyolarında PS5 oyun konsolu için oyun üretimine başlandı.

PS5 piyasaya çıktığında, oyunları da hazır olacak

Oyun tutkunlarına müjde verildi ve artık Sony’nin, PS5 konsoluna özel olarak oyun üretimine başladığı duyuruldu. Endüstri analisti Daniel Ahmad tarafından, Sony’nin ilk parti stüdyolarının PS5 için oyun üretimine odaklandığı açıklandı. Ahmed’in söylediğine göre, şimdilik sistem hakkında pek fazla bilgi verilmese de GDC öncesinde bazı bilgilerin paylaşılabileceğinin altını çiziyor.

Sony daha önce de yeni konsolu üzerinde çalışmaya başladığını duyurmuş ve oyun dünyasının önde gelen isimlerinden Square Enix, Bethesda ve Activision da bu konsol için oyun çalışmalarına başlamıştı. Yayınlanan bir raporda, geliştiricilerin %18’inin, yeni çıkacak oyun konsolları için çalıştığı öğrenilmişti. Fakat PS4 için geliştirilen oyunları göz önünde bulundurursak, PS5’in bu yıl çıkmayacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Fakat 2020 yılı için duyurulabileceği bir ihtimal.


PS5 ve Xbox Anaconda 20 GB RAM Bulundurabilir!PS5 ve Xbox Anaconda 20 GB RAM Bulundurabilir!

PAYLAŞ