PS5 DualSense'te yeni bir sorun ortaya çıktı - Haberler - indir.com

PS5 DualSense'te yeni bir sorun ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sony’nin sahip olduğu en yeni oyun konsolu PlayStation 5’in oyun kolu DualSense’te önemli bir sorun ortaya çıktı. Söz konusu soruna göre normalde uzun kullanımlarda ortaya çıkan problem, PS5 DualSense’te sadece 10 günlük bir kullanımda bile ortaya çıkmış durumda. Hatırlatacak olursak, Nintendo’nun piyasada oldukça ses getiren Nintendo Switch, 2017’de piyasaya sürüldükten kısa süre sonra “Joy-Con drift” olarak adlandırılan bir problem ortaya çıkmıştı. Söz konusu bu sorunda Nintendo Switch’in kontrolcüsü Joy-Con’un analog kontrol çubukları, oyuncular dokunmadan bile oyunlara komut gönderiyor buda kötü bir deneyime sebep oluyor.

Nintendo’da yaşanan bu benzeri sorun şimdi ise PlayStation 5 oyun konsolunun DualSense’te ortaya çıktı. Reddit’te paylaşılan PS5 konusunun altında yer alan bazı şikayetlere göre DualSense’in analog çubuklarının oyunculara onlara dokunmadığında bile oyuna komut gösterdiği gözüküyor.

PlayStation Now Şubat ayı oyunları belli olduPlayStation Now Şubat ayı oyunları belli oldu

PS5 DualSense analog çubukları, kendi kendine komut gönderiyor

Uzun kullanım sonrası konsolların analog çubuklarında oyuna kendi kendine komut gönderme problemi üretici şirketler tarafından genelde kabul ediliyor. Ancak Reddit’teki içeriğe göre EverGreatestxX adlı kullanıcı tarafından analog çubuk kayma sorununun PS5’i aldıktan 10 gün sonra yaşanmaya başladığını belirtiyor. Diğer yandan Verity21 ve ktg15 adlı Reddit kullanıcılarının da paylaştığı videolara göre analog çubuk kayma sorunu daha net bir şekilde gözüküyor. Çözüm için Bluetooth’u kapatıp açma, Dualsense’i sıfırlama, PS5’i kapatıp açma ve bir gece boyunca DualSense’i şarj etme gibi çözüm yolları denediğini ancak bir sonuca erişemediğini belirtiyor.

Eğer sizde PS5 konsolunuzda DualSense analog çubuk kayma sorunu yaşamanız noktasında Sony Destek ekibine ulaşmanız gerekiyor. ABD’de analog çubuk kayma sorunu garanti kapsamında giriyor. Bu noktada sorun Sony tarafından giderilebilirken, ülkemizde henüz bu problemle karşılaşan bir kullanıcı yer almıyor.


Sony CEO'su PlayStation 5 hakkında açıklama yaptıSony CEO'su PlayStation 5 hakkında açıklama yaptı
PlayStation 5 ve 4 sahiplerinin bu sene en çok indirdiği oyunlarPlayStation 5 ve 4 sahiplerinin bu sene en çok indirdiği oyunlar

PAYLAŞ